Sneakerz presents Housequake @ Panama - Adam 12 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ware 'huisbeving' in Panama


Afgelopen zaterdag vond er weer een editie van Sneakerz plaats in Panama. Sneakerz is opgezet om nieuw creatief talent een kans te geven zich samen met het reeds bestaande talent te presenteren aan het publiek. Zo werd er bijvoorbeeld bij de vorige editie van Sneakerz een miniconcert van de opkomende band The Sheer gegeven. Afgelopen zaterdag presenteerde het team van Freshcotton.com zich met een zeer origineel T-shirt expo. De line-up zag er als volgt uit: Billy the Klit, Roog, Erick E, Benjamin Brown en Gregor Salto.

Tekst en foto's: Saskia Wester


Waarom Sneakerz in het leven is geroepen, is wel duidelijk. Soms lijkt het of er in de maatschappij geen plek meer is voor aanstormend talent. Veel clubpromotors houden zich vaak vast aan de bekende namen en geeft de opkomende artiest geen kans zich te profileren. Sneakerz wil daar verandering in brengen. En dan niet alleen in de DJ-wereld, ook voor andere talenten mogen het proberen. Of je nu decorbouwers bent, VJ, T-shirt ontwerper, fotograaf en stand-up comedian, tijdens Sneakerz krijg jij de kans om je kwaliteiten ten toon te spreiden. Zo lang je maar creatief en apart bezig bent.




En iedere keer weer wat anders, want het moet geen vast concept worden. En dat is wat het publiek aanspreekt. Ook is het de bedoeling dat Sneakerz zich niet alleen beperkt tot Panama in Amsterdam en de Rechter in Eindhoven, maar dat er meerdere locaties door het land worden gevonden voor deze feesten.








Vanavond is dus Freshcotton.com aan de beurt om aan het grote publiek te laten zien wie ze zijn en wat ze te bieden hebben. Panama is vanwege de ruimte een goede locatie om kunst met house samen te laten gaan. In de hal van Panama laat Freshcotton.com onder andere met behulp van computers zien wat ze allemaal kunnen maken. De kleine zaal is het begin van de avond nog gesloten en Billy the Klit verwelkomt het binnendruppelende publiek in de grote zaal met leuke houseplaatjes. Het duurt even voordat de bezoekers zich op de dansvloer wagen, maar als er 1 schaap over de dam is...


Benjamin Brown

Erick E

Mc Gee



Roog neemt het rond middernacht van Billy over. Het heeft even geduurd, maar eindelijk komt het team Roog en Erick E weer samen op een clubavond en wel onder de naam Housequake. Om de twee maanden zullen zij samen draaien en vanavond is de premiere. De draaistijl van Roog is erg veranderd, vergeleken met een aantal jaren geleden. Vroeger zorgde hij met zijn zomerse klanken voor een gezellige en gemoedelijke avond, maar vandaag de dag zorgt hij er voor dat het dak er af gaat. Het publiek staat te springen en gaat helemaal op zijn muziek. Niks gemoedelijk en gezellig, gewoon knallen. En aangezien Erick E goed ingespeeld is op Roog, verloopt de 'wisseling van de wacht' prima. De Amsterdamse dj draait in de lijn van Roog door. Het publiek gaat helemaal voor zijn sound.






Enig nadeel: het is erg druk. Daarom is er niet veel bewegingsvrijheid op de dansvloer. In de kleine zaal zet Benjamin Brown een goede set neer, en ook hier is het erg druk en staat iedereen lekker te dansen. Helaas hebben we de talentvolle Gregor Salto moeten missen. DJ Dick (Dick Leijen, organisator) sluit de avond af in de grote zaal met de recent uitgekomen plaat van Erick E ('Keep On Making Noise'). Een waardige afsluiter van een prima clubavond.






De volgende Sneakerz zal op paaszondag 27 maart plaatsvinden in Panama. Een extra lange editie (van 17.00 - 03.00 uur) omdat Paleis Soestdijk deze keer samenwerkt met Sneakerz. Line-up: Erick E, Fedde le Grand feat. Gina J, Billy the Klit, Maarten, Remco dela Fresco, Jip Deluxe, Jeremaine S en William Shagspeare.

Sneakerz
DJ Roog
Erick E
Billy the Klit
Freshcotton

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws