MDH04 @ Het Paard - Den Haag, 12 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De Secret Cinema show


Het MDH concept beleefde zaterdag zijn vierde editie. Wederom was gekozen voor het Paard in Den Haag. Het concept dat succesvol werd gelanceerd in Las Palmas met de release van zijn MDH01 mixalbum op het Britse label Trust the DJ, lijkt toch een Haagse aangelegenheid te zijn geworden. De naam MDH zegt het al, deze avond staat in het teken van Michel de Hey. Normaal gesproken mag je dan ook een lange Michel de Hey-set verwachten, maar deze keer stonden de spotlichts op de jarige Secret Cinema gericht.

Tekst: Sander
Foto's: Arjan











Bij binnenkomst was het traditiegetrouw Jay Samuel die achter de draaitafels stond. Ondanks het vroege tijdstip, was het Paard al redelijk volgelopen. Dat beloofde wat. Het aanvangstijdstip bracht ons wel in de gelegenheid om eens een goed stuk van Jay zijn set te beluisteren. Mooie diepe platen liet hij voorbijkomen. Helaas misten we toch iets. De Rotterdamse dj bleef iets te lang op een laag tempo hangen, waar er wel wat iets meer vaart en swing in had gemogen. Hierdoor werd er voornamelijk gebabbeld en gedronken in de grote zaal.










Voor Michel de Hey dus een koud kunstje om de eerste handen de lucht in te krijgen, zou je denken. Maar ook dat was nog niet het geval. Michel zette de lijn van Jay Samuel voort, en toverde ook een paar diepe techhouseplaten uit zijn tas. Stuk voor stuk erg mooi en sfeervol om naar te luisteren, maar je kon merken dat iedereen stond te wachten op het moment dat het tempo flink opgevoerd zou worden. In de grote zaal van het Paard was het inmiddels gezellig druk, maar zo druk als vorige keer was het niet.








In het kleine zaaltje waren het Valdez, Stef Vrolijk & 16 bits lolita's die het publiek de hele avond lieten genieten van andere soorten house. Zij richtten zich voornamelijk op de betere house en progressive platen. Prima om even op adem te komen, maar op veel publiek konden de heren niet rekenen.
Terug in de grote zaal had de Hey het gaspendaal inmiddels redelijk ingedrukt en werd er volop gedanst. Met die typische de Hey-platen werd het publiek klaargestoomd voor het optreden van zijn maatje Secret Cinema.

De laatste paar keer dat wij Secret Cinema aan het werk zagen, was hij in grootse vorm. Tijdens zijn tweemaandelijkse GEM Sessions in de Poema in Utrecht, ging het dak eraf! Die avond is sowieso een echte aanrader. Als je van echt goede live techno (Secret Cinema nodigt voor elke editie een ander live-artiest van kaliber uit) houdt en benieuwd bent hoe zo'n clash klinkt, ga dan op 29 april in de Poema kijken als hij samen met Alexander Kowalski op zal treden.





Terug naar het Paard. Jeroen begon sterk met een remix van 'Gung Ho' en zette daarmee de toon. De ene klapper na de andere kwam voorbij en uiterst geconcentreerd werkte hij van hoogtepunt na hoogtepunt. De zaal smulde ervan, net als de man achter de apparaten. Waar menig live-set na een uur gaat vervelen, was dat bij Secret Cinema absoluut niet het geval. De twee uur waren zo voorbij. Met als laatste plaat 'Masculinity' was het ook echt gedaan in het Haagse Paard. Het was een erg gezellige avond met opvallend veel mooie dames. Jammer dat de muziek - en daardoor het aantal dansende mensen - wat laat op gang kwam. Gelukkig maakte Secret Cinema alles goed.

Michel de Hey
Paard

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws