Inside @ Nighttown - Rdam, 5 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Weinig animo voor goede techno-avond in Nighttown


In samenwerking met het Amsterdamse Traffic, zette Inside afgelopen zaterdagavond in Nighttown een prima avond neer. Maar wat wil je, met met dj's als Rino Cerrone, Loktibrada en Bart Skils en Luke Slater op het programma? Daarbij de zeer schappelijke entree prijs van 17,50 euro, zou je een vol Nighttown met technoliefhebbers verwachten. Deze verwachting kwam niet uit.

Tekst: Gast
Foto's: Bas & Remko



Op het toch al hoge podium van de grote zaal staat een bouwwerk met het Inside-logo geplaatst. Vanaf deze plek kijken de dj's op het publiek neer. De afstand, en daarmee de interactie, lijkt op vervlogen Nighttown-tijden, namelijk de tijd dat de dj's nog op een balkonnetje in het uiterste hoekje van de grote zaal stonden en je maar moest afwachten wat je die avond voorgeschoteld kreeg.
Rino Cerrono is vanuit het Italiaanse Napels ingevlogen om als main-act de grote zaal van Nighttown in beweging te brengen. Zijn doorgaans goed ontvangen donkere, doch funky set mist vanavond net dat beetje extra gevoel. Weinig hoogtepunten en hij mist duidelijk de aanstekelijke interactie die sommige dj's wel hebben.




Rino Cerrone wordt opgevolgd door het duo Hardcell en Grindvik (live). Hardcell aka Nils Danielsson is samen met producer Par Grindvik sinds begin jaren 90 druk bezig met het produceren van technotracks. Ruim 60 goed ontvangen harde, maar soulvolle tracks en remixen kwamen van hun hand.
Iets waar de technoliefhebber onlangs tijdens Awakenings in de Westergas op getrakteerd werd - een vette lasershow - is, weliswaar in mindere mate, aanwezig in de grote zaal van Nighttown. Dit werkt sfeerverhogend. De live-set van Hardcell en Grindvik wordt daarom veel beter ontvangen dan de set van hun voorganger.


De basement, deze avond gehost door Traffic, staat in het teken van Luke Slater. Alvorens deze technogod zijn nieuwste staaltjes zou gaan vertonen, is het de taak van Amsterdammer Bart Skils om de de altijd wat koud aandoende kelder van Nighttown op te warmen. Een diepe, technisch zeer goede, minimal set zorgt voor een snel gevulde zaal. Een set die liefhebbers van hem gewend zijn op avonden als Vollt.




Daarna neemt Luke Slater, de man die onlangs verraste met de kippenvelveroorzakende soundscapes op de eerste cd van het dubbelalbum Fear and Loathing pt. 2, de draaitafels over van Bart Skils. Beiden ontvangen een terecht applaus. Luke Slater wordt overladen met partyfotografen en jawel; twee serieuze groupies. Zoals ook op eerder genoemd album begint Luke Slater zweverig en trakteert het publiek op de 'The Sky Was Pink' van Nathan Fake, waardoor de eerste handjes de lucht ingaan. Op zeer professionele wijze neemt hij het publiek de eerste 45 minuten mee op een trippy muziekreis. Helaas blijft zijn set daar een beetje hangen. Om je heen kijkend lijken een hoop mensen te denken "kom op Luke, voer dat tempo een beetje op." Helaas, de Britse dj geeft daar geen gehoor aan.




Tijdens de set van Luke Slater hebben Loktibrada en vervolgens Bas Mooy de grote zaal in hun greep. Loktibrada uit Slowakije is met zijn niet aanwezige wederhelft Rumenige het meest bekende technoduo in hun land. De liefhebbers van beuktechno met de grote B ontvangen beide heren dan ook met open armen. Bas Mooy houdt het niveau van zijn voorgangers hoog en verzorgt een prima afsluiting.


Achteraf kunnen we concluderen dat het goed is dat er organisaties zijn die zich hard maken voor feesten met een goede line-up voor een redelijke prijs. En dan is het echt zonde om te constateren dat het de hele avond zo rustig blijft. Misschien toch maar een andere locatie?

Luke Slater
Bart Skils
Nighttown

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws