Dimitri From Paris @ Cafe d'Anvers - Antwerpen, 25 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Zomerse sferen in het koude Antwerpen.


Vrijdag 25 februari was het eindelijk zover, de eerste editie van Convertible van de organisatie ID&T. Voor de prijs van 14 Euro had je die avond toegang tot zowel Cafe d'Anvers als de Red Blue, twee Antwerpse topclubs die op amper drie minuten loopafstand van elkaar liggen. In Cafe d'Anvers lag de nadruk op soulvolle house en disco, met niemand minder dan de Franse Dimitri From Paris. Bekend van zijn geweldige discocompilatie 'A Night At The Playboy Mansion' en van zijn vorig jaar verschenen mixalbum 'In The House' op het Londense Defected. Dimitri From Paris werd deze avond bijgestaan door de twee Antwerpse dj's Timaxx en Groove Merchant. Vijftig meter verder, in Red&Blue, werd de nadruk meer gelegd op electro met als hoofdact de groene doktor, Dr Lektroluv. Hij werd bijgestaan door Starski & Tonic.

Tekst en foto's:Jos Kottmann




Mijn keuze deze avond viel op Dimitri From Paris. Met de mooie herinneringen aan Dimitri From Paris een paar jaar gelden in de Fuse en de helaas wat minder goede ervaringen van Discotheque een half jaar terug, reisden wij naar Antwerpen. In de auto werd al volop vooruitgeblikt. Hopelijk een portie mooie disco, alsof we in de achtertuin zouden staan van Hugh Hefner. Of toch zoals de laatste Discotheque in de H.A.L. met alleen maar house?




Deze eerste editie van Covertible stond volledig in het teken van het Venetiaans Carnaval. Bij binnenkomst was dit aan alles te merken. De tot de verbeelding sprekende, special effects en allerlei verklede figuranten zorgden gelijk al voor zomerse sferen in het ijskoude Antwerpen. Wat later dan gepland zetten de dj's Timaxx en Groove Merchant hun laatste plaat op, om vervolgens Dimitri From Paris aan te kondigen. Dimitri begon met een dosis mooie house en wisselde dat af met nummer als 'Down To Love Town', 'Give Me Love' en I'll Be There For You (Joey Negro remix) van The Sunbust Band, van A Night At The Playboy Mansion. En met de mooie, schaars geklede danseressen om ons heen, voelde het toch echt alsof we in de tuin van Mister Playboy himself stonden!




Onze zuiderburen weten altijd wel hoe je een feestje moet bouwen. Zodra de grote ventilator aangaat en de spots volop schijnen staat heel d'Anvers te springen en te fluiten. En op het moment dat er duizenden papiersnippers naar beneden komen vallen is de sfeer helemaal compleet. En als Dimitri From Paris dan afsluit met het nummer 'The Boss' van Diana Ross heb ik toch wel een voldaan gevoel. het was niet helemaal Playboy. Maar wel een hele mooie avond.





Cafe d'Anvers
ID&T

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws