Superstarz @ Now & Wow - Rdam, 15 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Superstarz en Tiefschwarz verdelen Now en Wow



Het duo Tiefschwarz laat een indrukwekkende set horen

Het publiek heeft net enthousiast mee lopen bleren met 'The Ultimate Seduction' wanneer dj Jeremaine S 'Kinda New' van Spektrum inmixt, let wel, in de Tiefschwarz-bewerking. De tracks combineren wonderwel met elkaar, en de feestgangers voor het podium gaan nog iets heftiger en uitgelatener springen en dansen, dit is voor hen de vloervuller van dit moment. Tevreden kijkt Jeremaine S de zaal in. Het frappante is echter dat een groot deel van het publiek in de Wow-zaal enkele uren eerder niet te vinden was in de Now-zaal. Alwaar datzelfde Tiefschwarz in levende lijve een brute dj-set weggaf.

Tekst: JRN
Foto's: Cassim


Superstarz heet de clubavond die afgelopen zaterdag in Now & Wow plaatsvond. Een feest dat vooral in het teken staat van combinaties: straat met chique jetset, hiphop met house met r 'n b met rock, H&M met D&G, zelfbedrukte T-shirts hangen naast D-Squared T-shirts om lijven, jaren '80 tegenover hedendaagse pop en zwart naast wit. Want de bezoekers vallen in de categorie multiculti oftewel urban. Er was Hindoestaanse hip, Antilliaanse en Surinaamse b-boys, Lijnbaan-blanken, Turkse tieners, latino lekkers, fonky mocro's en Aziatische geld(tekoop)lopers aanwezig. En velen van hen keken alsof ze het allemaal uitgevonden hebben. Zij beschouwen de Wow-zaal als hun domein.




De schaalvergroting van Now & Wow heeft er voor gezorgd dat het deurbeleid iets minder stringent wordt gevolgd. Werden in de oude Now & Wow op een gegeven moment streepjesblousen zeer actief geweerd, zaterdagnacht werd er echter weer wat corpsbal-last gesignaleerd. Ook de leeftijdsgrens werd niet door alle bezoekers gehaald.


Maar ondanks - of juist dankzij - die variatie hing er een toch goede vibe en werd er door de jongelui in de discotheek gedanst op nummers die in de hitlijsten stonden toen ze nog niet geboren waren. Hitmeister D legde bijvoorbeeld jaren '80 klassieker 'Let The Music Play' van Shannon op, maar ook Prince.





De opvolgende Mr. Wix mix maakte dat er een cirkel op de dansvloer werd gecreeerd waar breakers elkaar uitdaagden op bijvoorbeeld 'Lean Back' van Fat Joe. Toen Wixie echter een versnelling hoger ging met 'Brown Paper Bag' van Reprazent en 'Millionaire' van Andre 3000 & Kelis werden er opeens minder aanstalten gemaakt.


Op dezelfde avond, maar een zaal - met een blanker publiek - verder, was de aloude creatief leider vervuld van trots. Aangezien Now & Wow deze avond de Duitse broertjes Ali en Basti Schwarz mocht ontvangen in de Now-ruimte. "All The Way From Berlin, Germanyyyyy!!!," en dan uitgesproken met een dikke Rotterdamse tongval. We zijn immers in de Maasstad, maar de Duitsers van Tiefschwarz werden oppervriendelijk onthaald. Ted Langenbach was zicht - en hoorbaar enthousiast over de komst van misschien wel de act van dit moment. Iedereen verlangt een remix van het tweetal.


De Berlijnse broertjes waren zelf gelukkig ook uitermate goed geluimd, dus verzorgden ze meer dan drie uur lang vet geluid. Met die drie uur gingen ze langer door dan stond aangegeven. Ze begonnen echter nog vrij rustig, soms waren er in het eerste uur alleen even fluitende vogeltjes te horen over tech-house. Maar langzaamaan werd hun set steeds stoerder.





Met authentieke acid, scheurende electro en een beetje rave domineerden zij een uitbundig publiek: Rammstein in de remix, David Bowie 'Let's Dance' in de remix, Depeche Mode 'Enjoy The Silence' in de remix, Lil' Louis in de remix, Josh Wink 'Higher State of Consciousness' in de remix. En rits rats tussentijds ook nog wat bekenden van hun album 'Mish Mash'. Tiefschwarz ging misschien niet heel erg diep, maar het was wel top!


Aan Cleon Macnack de lastige taak de nacht te vervolgen. Hij deed dat met percussierijke sounds, wel even wat anders maar het kon wel degelijk. Hij moest echter al snel zijn plek afstaan aan Victor Coral. Die vrij toegankelijk draaide, het afspelen van een remix van 'My Neck My Back (Lick It)' van Khia was exemplarisch.


En hoewel van kruisbestuiving tussen de beide zalen maar weinig sprake was, de Superwow-zaal vormt soms toch een kloof, had het publiek het naar de zin. Want als bezoekers (De Now-ers en de Superstarz) pas rond half zes 's morgens nog dansend richting de garderobe gaan, mag de nacht toch wel geslaagd genoemd worden.

Now&Wow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws