Absoluut @ Staal - Rdam, 1 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Een tikkeltje decadent, maar wel zo gezellig


Het zusje van Metz On Sunday heet Absoluut en wordt georganiseerd in het erg stijlvolle Staal, gelegen in het World Trade Center. Op de site werd al gewaarschuwd dat je er vooral top uit moest zien. Tja, wat is de definitie van top eigenlijk? Iedereen heeft zijn eigen 'toptenue' wel in de kast hangen. Maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de Nikes te verruilen voor een paar nette pantoffels. Dit bleek geen onverstandige keuze, aangezien de mannen aan de deur behoorlijk streng waren. Mensen met sportschoenen werden vriendelijk verzocht om huiswaarts te keren en de voetjes van netter schoeisel te voorzien.

Tekst & foto's: Cassim


Aangezien de line-up niet uitzonderlijk te noemen was en er toch twintig euro's neergeteld moesten worden voor een kaartje, hadden wij veel verwacht van de beloofde "lap dances", "mobiele jacuzzi's" en "VIP ruimtes". Niets van dit alles was het geval, maar met een overdaad aan voedsel werd alles goedgemaakt. Vele bezoekers hadden waarschijnlijk nog geen fatsoenlijk ontbijt op, dus ging de sushi er goed in.











Wat de dresscode nog betreft, zagen we er best chique uit. Maar tegen dikke Cubanen rokende, champagne drinkende (en uitdelende) in dure kostuums geklede vaders, kunnen wij natuurlijk niet op. Spontaan besloten we om als wij straks tegen de 50 aanlopen, wederom dit soort feestjes te gaan bezoeken.










Gedurende de avond, en nadat er genoeg champagne gedronken was, verruilden met name de dames de bar voor de dansvloer. En er werden best lekkere plaatjes gedraaid door Dj's Rolini en Mark van Dale, maar echt memorabel was het niet. Al ligt Jaydee met zijn 'Plastic Dreams' nog prima in het gehoor.











Waar het de organisatie vooral om ging, was de entourage. De vrouwelijke clown verstond haar vak en twee zeer aantrekkelijke (ingehuurde) dames flaneerden alsof ze op de catwalk in Monaco aan het werk waren. Maar het allermooiste van deze avond was toch wel de locatie. Dat Staal is echt een mooie tent! Een prima locatie waar ook de wat meer muzikaal verantwoorde feesten kunnen worden gehouden.

Zondag vindt er een nieuwe editie van Metz on Sunday plaats. Uiteraard weer in het Prinsestheater. Wij geven natuurlijk weer kaarten weg! Excuses voor de late plaatsing.

Metz on Sunday

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws