Michel de Heij @ Las Palmas, 31 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Las Palmas ongeschikt als boksring


Wat een oudejaarsdrukte in het zuiden van Rotterdam! Met feesten in de Cruise Terminal, Now & Wow en Las Palmas werd het voor sommigen knap lastig om te kiezen. Ondergetekende besloot af te reizen naar Las Palmas, waar Michel de Hey een 5-uurs-set zou draaien. In de kleine zaal konden we genieten van Edwin Bazen en Dwin, die beiden hun mooiste houseclassics hadden meegenomen.

Tekst en foto's: Swan


Echt iedereen gaat uit op oudejaarsavond. Dat was dan ook te merken aan het publiek. Er werd niet geselecteerd aan de deur, iedereen werd toegelaten. Mits je een kaartje had, want het feest was enkele dagen voor aanvang van het feest uitverkocht. Dat kan enkele agressieve bezoekers opleveren die het verzieken voor de rest. Een aantal kleine vechtpartijtjes was dan ook het gevolg. Gelukkig deden de mannen van de security hun werk, en wezen deze relschoppers dan ook hardhandig de deur. Deze voorvalletjes bleken de enige smetjes op de avond te zijn, want verder werd er gefeest. En goed ook!
Enfin, de muziek. Over Michel de Hey zijn mixkunsten hoeven we weinig te zeggen. Ervaren als hij is, wist hij plaat na plaat keurig aan elkaar te rijgen. Zijn platenkeus was deze avond voor de puristen wel wat makkelijk te noemen, maar het overgrote deel van het publiek genoot overduidelijk van de vele hoogtepunten. Veel hitjes passeerden dan ook de revue. Maar de afwisseling tussen hitjes, onbekender en wat eigen werk bleek goed te werken, gezien de drukte op de dansvloer de gehele avond.


In de kleine zaal zorgden Edwin Bazen en Dwin met hun vele houseclassics voor een aangename afwisseling met de grote zaal waar het recente werk voorbij kwam. Het was er wel een stuk rustiger, maar ook veel koeler. Iets wat behoorlijk aangenaam is na een uurtje dansen in de hitte.
Maar ons kapot zweten op een overvolle dansvloer doen we toch het liefst. Hopelijk mogen we dat vaak gaan doen in 2005. Een jaar waarin vele leuke en kwalitatieve feesten zullen plaatsvinden. Hopelijk ook een jaar waarin de relschoppers wegblijven of buiten de clubs worden gehouden. Iets wat tijdens de jaarwisseling in Las Palmas helaas niet het geval was.

Excuses voor de late plaatsing

Las Palmas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws