Stijllooz @ Groothandelsgebouw - Rdam, 31 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Stijlloos het nieuwe jaar in


Een uitgebalanceerde Nederlandse line-up, een fout thema en een onalledaagse locatie. Verse Geesten haalde tijdens de jaarswisseling alles uit de kast om een origineel feestje te bouwen. En wel op de achtste etage van het Groothandelsgebouw. Eigenaar Engels, beter bekend van het op de begane grond liggende Cafe, zag wel wat in een houseparty en opende zijn deuren voor honderden dance-liefhebbers.

Tekst: Marcel
Foto's: Cassim


"Bierglazen op? Dan wachten we toch even", zegt een jongen van een jaar of 25 tegen de barman, die enigszins gestresst aangeeft even niets te kunnen inschenken. Op de grond bij de bar liggen tientallen muntjes verspreid, die hij - in de tussentijd dat het glaswerk wordt gehaald - gretig oppikt. Genoeg stuks om het rondje, bestaande uit 2 baco's, 3 Martini Bianco's en 8 pilsjes, te kunnen betalen. "Een geluk bij een ongeluk", zegt hij lachend als hij met zijn handen vol alcoholische versnaperingen weer de zaal induikt.









Op de dansvloer is de stemming euforisch. Er wordt gefeest op een wijze zoals het er alleen tijdens Oud en Nieuw aan toe kan gaan (inclusief nieuwjaarsgroeten, goede voornemens en veel - heel veel - champagne). Opvallend is het gevarieerde publiek dat er 'helemaal voor gaat.' Zowel aan de bar als op de dansvloer. Dat resulteert in de bekende, lange wachttijden bij de bar, maar ook in veel gezelligheid. Vooral op de dansvloer. Welke muziek er ook klinkt - de poppy en disco-beinvloede house van Laidback Luke, de funky techno van Dimitri of de classics van Ronald Molendijk en Ron Stuts - de aanwezigen gaan los op elke baslijn die de fundering van het Groothandelsgebouw aantast.






Als de aanwezigen rond de klok van zes uur worden verzocht het pand te verlaten, is de teleurstelling dan ook groot. Voor velen is de nacht net begonnen en zal het nog wel even duren voor de slaapkamer bezocht wordt. De after-party in de Thalia Lounge, met Benny Rodrigues op de playlist, lonkt. Tot in de vroege uurtjes houdt de Rotterdamse dj deze diehards in beweging. En dat komt goed uit, want laat dat voor velen nou net een goed voornemen zijn.









Een eindeloze rij voor de deur, lange wachttijden bij de bar en muntjesstand en een bloedverziekende hitte; alle ingredienten voor een goede afsluiting van 2004 waren aanwezig tijdens de eerste editie van Stijllooz. Tien afleveringen zijn er nog te gaan. Hopelijk vinden ze wederom plaats op deze prachtige locatie.

Excuses voor de late plaatsing

Verse Geesten

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws