Chemistry & De Club @ Kingdom Venue - Adam, 31 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Happy New Year! Laat 2005 maar komen!


Met Oud & Nieuw is de keus naar welk feest je gaat altijd lastig. Het aanbod is groot en de een heeft een nog betere line-up dan de ander. Wij twijfelden eerlijk gezegd tussen Loveland en Chemistry, waarbij Chemistry het uiteindelijk is geworden. Beide line-up's waren erg goed, maar aangezien het Chemistry-feest wat langer doorging (tot 6 uur) was de keuze snel gemaakt. De line-up zag er als volgt uit: Marysol, Marcello, Victor Coral, Erick E, Roog, Brian S, Onno, Marcel, Real el Canario, D-Rachid & Andrei Russo en Herr Arter & Terry Toner. De avond werd gehost door Nickie Nicole.

Tekst & foto's: Saskia Wester


Om 21 uur al opent de Kingdom Venue zijn deuren voor de feestgangers van Chemistry & De Club. Maar liefst 9 uur lang zal dit Oud & Nieuw feest gaan duren! Bij de ingang is het om half 11 redelijk druk en staat er een kleine rij. Gelukkig verloopt alles redelijk snel en na een grondige check door de portiers zijn we binnen. De kleine zaal zal pas om half 1 vannacht open gaan. Is ook wel beter, want zo heel druk is het nog niet en verwacht wordt dat het meeste publiek na 12 uur zal komen. Echter om half 12 is de grote zaal al helemaal afgeladen. Real el Canario staat te draaien en er komen allerlei feestelijke plaatjes voorbij (o.a. 'One More Time' - Daft Punk) om de sfeer er goed in te brengen.


Het publiek ziet er echt feestelijk uit en het grote gros heeft zich gehouden aan de thema's: Moulin Rouge (vrouwen gekleed in sexy jurkjes met jarretels) en Clockwork Orange (mannen met bolhoedjes en bretels). Er hangt een soort spanning in de Kingdom, zo vlak voor de jaarwisseling. Zodra er via Tv-schermen wordt afgeteld naar het nieuwe jaar, schreeuwt het publiek dan ook hard mee. Om 12 uur worden er allemaal snippers de zaal in geschoten en met de lichteffecten veranderd de zaal in een bruisende feestzaal. Happy New Year! Laat 2005 maar komen!Erick E heeft de eer om als eerste in 2005 te mogen draaien. Terwijl iedereen in de zaal champagne drinkt en toast op een goed nieuwjaar, draait hij zijn favoriete clubhouseplaten. Bij de bar is het razend druk; iedereen wil met elkaar proosten. Er heerst een enorme feeststemming en er wordt door iedereen gedanst. Erick draait de leukste houseplaten die er zijn en de sfeer is echt op en top. Dit is beter dan naar het oorverdovende vuurwerk luisteren en kijken. Dit is anders, dit is pas echt feest!


In de andere zaal begint Marysol met haar set. Het is nog niet zo druk bij haar, maar dat komt ook omdat iedereen nog helemaal in een feestroes is en niet doorheeft dat de kleine zaal ondertussen is geopend. Erick is bijna klaar met zijn korte set van een uur. Maar omdat de line-up zo groot is, draait de ene dj een uur en de ander hooguit anderhalf uur. D-Rachid en Andrei Russo (percussie) nemen het van Erick over.


Onno neemt het ondertussen in de kleine zaal van Marysol over en het is er ondertussen ook al lekker druk geworden. Onno draait al vanaf vrij jonge leeftijd en het is duidelijk te merken dat hij nog steeds groeit met zijn draaistijl. Dan kan nog wat gaan worden in 2005. Victor is in de grote zaal begonnen en draait zoals gewoonlijk weer lekker. Met serieuze blik, maar super ritmisch staat hij achter de draaitafels. De champagne begint te werken en het wordt al iets zwaarder om vol te houden. Ondanks dat Brian S het met veel enthousiasme van Victor overneemt, is het toch wel even lekker om te gaan chillen en het publiek te bekijken.Er loopt een heel gevarieerd publiek rond, van jong tot oud en van Chemistry tot Club publiek; van alles eigenlijk. Niet echt een samenhangend geheel, als je het goed bekijkt. Maar het gaat erom dat iedereen in een feeststemming is, en dat is absoluut zo. Wel overheerst het gevoel, naarmate de avond/nacht vordert, dat het een gewone clubavond is, en dat is jammer.


Als laatste staat Roog achter de draaitafels van de grote zaal, en draait Marcello zijn favoriete vinyl in de kleine zaal. Omdat het laatste uur is aangebroken en een aantal mensen al naar huis gaat, is het bij Marcello vrij rustig aan het worden. Roog trekt nog wel een volle zaal, maar ook hij moet enorm zijn best doen om het publiek nog even vast te houden. Dat gaat hem zeker goed af, maar de feeststemming zwakt toch ook zeker wat af. 6 Uur is dan ook echt de limit. Er zullen altijd mensen zijn die nog door willen gaan, maar voor de meeste is het einde oefening. Het is nog mogelijk om naar de Lexion afterparty te gaan: deze vindt plaats van 07 tot 23 uur! Maar dat is voor deze verslaggever iets te veel van het goede.

De Love2Party-verslaggevers ontwaken langzaam maar zeker uit hun nieuwjaarscoma. Fotoverslagen van Motion en Stijllooz volgen snel

Chemistry
De Club

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws