Sven Vath @ Club Poema - Utrecht, 29 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Duitse meester bewijst wederom zijn klasse


Menig love2party-brabbelbox-bezoeker probeerde begin vorige week nog wanhopig een kaartje te bemachtigen voor het feest dat Sound Architecture op 29 december organiseerde in Club Poema. Deze hysterie is een bijna zeldzaam verschijnsel anno 2004, na de overkill aan feesten en clubs waar de danceliefhebber de afgelopen jaren mee geconfronteerd is. Gelukkig zijn er nog dj's - lees Sven Vath - die de tent wel vol weten te krijgen, ook op een doordeweekse avond. Helaas, helaas, want alleen diegenen die een kaartje van tevoren gekocht dan wel gereserveerd hadden konden met een gerust hart richting Utrecht vertrekken. De rest had gewoon pech!

Tekst: Kirsten
Foto's Frank


Als Markus Redux de avond opent, staan de meeste bezoekers nog buiten in de rij, zichzelf zenuwachtig afvragend of het begin van de set van Sven Vath gehaald kan worden. Slechts mondjesmaat worden mensen binnengelaten (de afhandeling van de vele reserveringen kost blijkbaar tijd), maar na ongeveer drie kwartier dalen we de trappen af richting de kelder waar Club Poema zich bevindt. De zaal is dan aardig vol en je vraagt je af hoe al die mensen die nog buiten staan er nog bij moeten. Sven Vath is inmiddels aan zijn set begonnen met wat diepe minimale techno en de dj booth is, zoals gewoonlijk bij Sven Vath, meteen afgeladen met fans.






Ondanks de drukte en de warmte is de sfeer bijna uitzinnig te noemen, en wanneer het tempo er wat meer inkomt en 'Komm' (Sven Vath ft. Anthony Rother) en 'Rocker' (Alter Ego) worden gedraaid, gaat voor de eerste maal (en zeker niet de laatste) het dak eraf. Wat zeer slim bekeken is door organisator Sound Architecture, is dat een nabijgelegen restaurant (De Beleving genaamd) is omgetoverd tot een chill-out room. Nuno dos Santos mag hier de spits afbijten en zijn plaatjes opzetten in een dj booth annex vleugel. Diegenen die de draaikunsten van Markus Redux hebben moeten missen vanwege de lange wachttijden in de rij, kunnen hem alsnog beluisteren in de chill-out. Met zijn minimale techno maakt hij de hoge verwachtingen meer dan waar. Dit is zeker een dj om in de toekomst in de gaten te houden.






Teruggekeerd in de Poema heeft Sven Vath zijn pittige technoplaten gevonden en is de zaal nog steeds afgeladen. Dat niet alleen het aanwezige publiek het zichtbaar naar zijn zin heeft maar Sven Vath ook, wordt duidelijk wanneer hij aan het einde van zijn 4,5 uur durende set de microfoon pakt en iedereen een gelukkig nieuwjaar wenst en aangeeft dat hij het erg naar zin heeft gehad. Niet voor niets heeft hij het jaar 2004 willen afsluiten met een cluboptreden in plaats van met een mega-evenement waar hij in Nederland meestal op te vinden is. Met zijn 40 jaar is hij misschien voor een dj bijna bejaard te noemen, maar er zijn maar weinig dj's die erin slagen gedurende zo'n lange tijd iedere keer weer de juiste sound neer te zetten.








Voor ons is ook de tijd aangebroken om Poema te verlaten waardoor we Joachim moeten missen. Wat we later horen, is hij op een goede technotour verder gegaan. Moe en met een lichte piep in onze oren vanwege het harde geluid, slenteren we naar de auto waar we met tegenzin 11 euro neertellen voor de parkeergarage. Dit is echter zo weer vergeten wanneer we ons realiseren op de valreep een van de leukste feesten van 2004 te hebben meegemaakt.

Sven Vath
Sound Architecture

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws