Eye on the Future @ Lichtfabriek - Haarlem, 24 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Oude RoXY-residents weer bij elkaar op Kerstavond


Afgelopen vrijdag vond in de Haarlemse Lichtfabriek Eye on the future plaats, georganiseerd door Michel van Boekel. Het idee was om een aantal "oude" RoXY-dj's bij elkaar te brengen en weer even het RoXY-gevoel tot leven te laten komen, voor zover dat mogelijk is. De line-up zag er als volgt uit: grote zaal Joost van Bellen, Erick E, Dimitri en de kleine zaal - Dennis van der Geest, Michel Becks en Alexander Koning.

Tekst & Foto's: Saskia Wester


De Lichtfabriek is al vroeg op de avond goed gevuld. In de kleine zaal is het nog wel wat rustiger, maar dat is logisch aangezien Dimitri in de grote zaal staat te draaien en bijna al het publiek naar zich toetrekt. Hij draait de echte houseklassiekers, en de aanwezigen vinden het geweldig. Er hangt een goede sfeer en iedereen is in een opperbest humeur. Dimitri heeft speciaal zijn RoXY T-shirt aangetrokken en staat echt met veel plezier te draaien. De oude rot in het dj-vak is 1 van de eerste residents die in de RoXY hebben gedraaid. Van 1988 tot 1998 was hij daar zeer succesvol.






Joost van Bellen neemt het over van Dimitri en gaat helemaal door in lijn van Dimitri. Joost van Bellen is ook wel beter bekend als de artistiek leider van de legendarische Amsterdamse club, en wel van 1991 tot 1995. Tegenwoordig is hij niet alleen dj, maar ook organisator van feesten in binnen- en buitenland, zoals bijvoorbeeld Speedfreax en het Oud Hollands Acid Feest. Joost houdt de stemming er goed in; er wordt lekker gedanst.





In de kleinere zaal staat ondertussen de judoka Dennis van der Geest te draaien. Dat hij naast zijn judo kwaliteiten ook nog andere specialiteiten heeft, laat hij vanavond weer horen. Hij mixt met veel gemak de leukste houseplaten aan elkaar en heeft er, aan zijn glimlach te zien, veel lol in. Ondanks dat het best moeilijk is om het tegen Joost op te nemen, is de zaal bij Dennis toch goed vol. Ik denk dat hij toch ook steeds meer fans vergaart in de loop der tijd.





Erick E komt als laatste aan bod in de grote zaal. Voor hem draaien de organisatoren van het feest nog een paar plaatjes, maar dan is het toch ook echt wel tijd voor Erick om zijn mixkunsten te tonen aan het publiek. Erick is na Joost van Bellen resident van de RoXY geweest, vanaf 1995 tot aan de brand in 1998. Zijn bekende 'Swet-nights' zijn een groot succes geweest. De goedlachse dj weet wat er vanavond van hem verwacht wordt en draait dan ook zoals een oud-RoXY resident hoort te draaien: met veel enthousiasme, de juiste platen en op een perfecte manier gemixt.








Het is moeilijk om het echte RoXY-gevoel weer bij iedereen tot leven te laten komen, maar organisator Michel heeft het toch wel aardig voor elkaar gekregen. RoXY is niet meer en zal helaas ook nooit meer terugkomen. Maar een avond als deze is perfect om je met je ogen dicht weer even te wanen in de prachtige club, dansend op de heerlijke houseklanken van toen.

Lichtfabriek
DJ Dimitri
Erick E

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws