SA invites Cocoon Bookings @ Off Corso, 6 nov

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports

Duitse techno op zijn best!

Het was toch wel even afkicken toen Sound Architecture en Silly Symphonies besloten te stoppen met de wekelijkse zaterdagavond in de Off Corso. Geen vreemde beslissing gezien de teruglopende bezoekersaantallen, maar met name de avonden waarop techno stond geprogrammeerd zijn mening Rotterdammer (en omstreken) bijgebleven. In samenwerking met Cocoon bookings werd een wat de muziek betreft kwalitatief hoogstaande avond neergezet. Duitse techno op zijn best!

Tekst en foto's: Kirsten


Met maar liefst 2 live-sets in het verschiet warmt mister Sound Architecture Joachim de zaal op voor al het moois dat nog komen gaat. Wanneer Johannes Heil begint aan zijn live-set is de Off Corso al behoorlijk goed gevuld.


Als je er een tijdje niet geweest bent realiseer je je weer dat de Off Corso gewoon een hartstikke mooie tent is. Daarnaast werken de vier enorme schermen die zijn opgehangen en de lasers zeker sfeerverhogend. Met zichtbaar veel plezier zet Johannes Heil een boeiende technoset neer met zowel oude bekende als wat recentere producties. Opvallend genoeg slaat hij zijn grootste hit tot nu toe, 'Paranoid Dancer' even over. Voor het podium wordt er inmiddels druk gedanst, wat in Off Corso meestal een goede graadmeter is voor of de muziek al of niet in de smaak valt.


Na de eerste live-set van vanavond neemt Pascal FEOS (waarbij FEOS staat voor From the Essence of Minimalistic Sound) plaats achter de oude vertrouwde draaitafels. Ooit begonnen als dj en producer van tranceplaten kan geconstateerd worden dat hij deze sound gelukkig achter zich heeft gelaten, aangezien hij een goede technoset neerzet met duidelijke electro- en minimal-invloeden.




De tweede live-set van de avond wordt verzorgd door Shawn Rudiman. Samen met Joachim heeft hij gedurende twee weken een mini-tournee gedaan langs een aantal Nederlandse clubs en dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Deze man verzorgt live-sets op de ouderwetse manier, dat wil zeggen zonder laptops en dergelijke. Zijn producties, die het meest doen denken aan traditionele Detroit-techno, zijn zeer zeker in orde, alleen wat opbouw betreft soms wat eentonig.




Parallel aan al dit technogeweld was er natuurlijk ook in de lounge van Off Corso het een en ander te beleven. Biological, Tempted Audio en Monica Electronica lieten zien dat er naast de bekende, gevestigde namen voldoende dj's in Nederland zijn die weten te boeien. Jammer alleen dat het de hele avond zo rustig is gebleven in de lounge. Al met al een avondje kwaliteitsmuziek, zoals we gewend zijn van Sound Architecture.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws