Taksi Bordell Tour @ Poema - Utrecht, 30 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Overkill in Utrecht?


Club Poema is de jongste aanwinst van het Utrechtse nachtleven. In het pand waar vroeger de Dansfabriek was gevestigd, gebeurt nu elk weekend wel wat leuks. Verschillende organisaties hebben hun naam aan dit nieuwe project verbonden. Zo leent de Fuse bijvoorbeeld z'n residents uit en heeft Eric de Man maandelijks zijn eigen avond. Vanavond was het de beurt aan Sound Architecture. Omdat de club lekker lang open is, konden er veel acts geboekt worden. En zo kregen wij in het kader van het nieuwe Taksi album Andre Galuzzi en Paul Brtschitsch voorgeschoteld. Daarnaast was er nog plek voor Warren Fellow, Joachim en Shawn Rudiman.

Tekst & foto's: Stamp


Dat Andre Galluzzi goed lange sets kan draaien, mag bekend zijn. Daarom krijgt hij iets van vier uur de tijd vanavond. Dat die vier uur dan vroeg op de avond zijn ingedeeld, is minder handig. Galluzzi is echt een afsluit-dj die het vooral in de vroege uurtjes goed doet. Zijn set wil dan ook niet vlotten vanavond. Het klinkt allemaal wel lekker - die Duitse schwung is ook wel aanwezig in de muziek - maar het mist bezieling. Naarmate de uurtjes vorderen, wordt het gelukkig wat beter. De Poema zelf draagt ook niet aan de sfeer bij. De tent is nogal kil ingericht en het bezoekersaantal ligt laag. Het publiek dat aanwezig is, is voor Utrechtse begrippen gelukkig erg leuk en wel in voor een feestje.


De man met de meest onuitspreekbare achternaam doet de eerste liveset van de avond. Paul Brtschitsch brengt samen met Galluzzi onder de naam Taksi muziek uit. In zijn eentje staat hij ook z'n mannetje, getuige de vele releases op Frisbee Tracks. Het is alweer een tijdje terug dat hij voor het laatst in Nederland was. Met z'n liveset tilt Paul de muziek een niveautje hoger. De bezieling is terug en het is feest. Met prachtige melodieen en heerlijk dansbare grooves krijgt Brtschitsch de mensen in beweging. Helaas weet hij dat niet het volle uur vol te houden.


Sound Architecture baas Joachim is inmiddels binnengekomen en neemt plaats achter de decks. Joachim draait een stuk harder dan de heren voor hem, maar heeft ook al veel moeite om een goede lijn te vinden. Het is ondertussen angstvallig leeg aan het worden op de dansvloer. Er waren gedurende de avond al niet zoveel mensen, maar nu beginnen de lege plekken toch echt op te vallen. Het is misschien een moeilijke avond met Awakenings de dag ervoor, Derrick May een paar honderd meter verderop en andere grote feesten in het vooruitzicht. Toch is het gek dat er maar weinig mensen op zo'n leuke line-up voor maar 10 euro afkomen.




Afsluiter is Shawn Rudiman. Deze uit de VS afkomstige producer is mede eigenaar van het label Technoir waar dan ook de meeste van zijn produkties op uitkomen. Rudiman heeft nog niet eerder in Nederland gespeeld. Dit weekend was hij maar liefst drie keer te bewonderen. Zijn liveset is volkomen geimproviseerd. Met een 909, een boel synths en effecten gaat Rudiman goed te keer! Voor het eerst op de avond gaat het publiek echt los. Rudiman maakt geen complexe muziek. Nee, het is simpel maar zeer doeltreffend. Op het einde mixt Joachim nog wat platen mee door zijn liveset heen. Een leuke wisselwerking tussen beide heren volgt. En dan om acht (of is het zeven?) is het afgelopen.


Een leuke avond in de Poema die helaas slecht bezocht werd. De club zelf is qua locatie en decoratie niet bijzonder. Qua muziekaanbod is het absoluut een aanwinst voor de Nederlandse clubscene.

Poema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws