Temporary Playground @ Las Palmas - Rdam, 29 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De zoektocht naar het ultieme feest...


Afgelopen vrijdag was het druk in het clubgedeelte van Rotterdam Zuid. En dan met name bij de oude Graansilo, waar in de Now & Wow een editie van Awakenings plaatsvond. Een paar duizend kaarten waren al ruim drie weken van te voren uitverkocht. Redelijk opmerkelijk te noemen, omdat vandaag de dag organisaties vaak alles uit de kast moeten halen om bezoekers te trekken. Zo konden we dat bijvoorbeeld goed zien bij de organisatie van Temporary Playground, die vrijdag een start maakte met haar nieuwe maandelijkse avond in Las Palmas.

Tekst: Swan
Foto's: Jos Kottmann

Dat ik op het laatste moment mezelf toch toegang kan verschaffen tot het feest in de Graansilo, doet me in eerste instantie deugt. Maar eenmaal aangekomen bij het Awakenings-feest, zakt die vreugde langzamerhand weg. Een van de mannen van de security vraagt op een redelijk agressieve toon wat ik kom doen. Ik leg hem uit dat ik op de gastenlijst sta en mag ik na veel gezeur doorlopen.




Een uitverkocht huis brengt niet altijd voordelen met zich mee. Zo blijkt maar weer. Het is namelijk overal druk, en bijvoorbeeld even snel plassen is er niet bij. Een drankje drinken in de grote zaal is ook niet aanraadbaar, of je moet van plan zijn om toch al de inhoud over je shirt te willen gooien. De reden dat het hier zo druk is, is waarschijnlijk Marco Remus en de hoeveelheid BPM's die hij de zaal injaagt. Terwijl ik de zaal weer uitloop, vraag ik mezelf af of hier niet plaats is gemaakt voor een zaal met mensen die alleen maar afkomen op het gebeuk van bekende dj's en daarvoor graag een flink aantal euro's voor neerleggen. Ik loop nog eens door de andere zalen en besef dat Awakenings een stuk leuker zou zijn, als ik mezelf normaal kan voortbewegen. Daarom besluit ik - met gemengde gevoelens - te verkassen naar het Temporary Playground-feest in Las Palmas.




Terugdenkend aan al die geslaagde edities van Awakenings twijfel ik aan mezelf of het niet dom is dat ik niet gebleven ben in Now&Wow. Maar eenmaal in Las Palmas, zijn die gedachtes snel verdwenen. Er zijn witte doeken opgehangen in de grote zaal en er zijn zithoekjes gecreeerd. Er hangt een grote schommel in het midden van de dansvloer en overal zijn er mooie bloemen te vinden. Ook is er een blik mooie dames opengetrokken die - gehuld in gave ouderwetse rokken - hun rondjes door Las Palmas maken.




Omdat hier geen duizenden, maar slechts 800 mensen aanwezig zijn, en de ruimte van top tot teen onder handen is genomen, komt de intimiteit goed naar voren. Iedereen heeft het dan ook naar zijn zin, en op een enkeling na staat iedereen te dansen op de beats van Miss Monica, die back2back met Desiray haar plaatjes draait. Als de avond vordert, en de residents Taras en Sandeep ondertussen alweer hun laatste technoklanken laten horen, wordt de avond stopgezet en wordt er een pauzeplaat ingelast. Bordjes met de tekst 'pauzeplaat' gaan in de rondte en een klein 7"-plaatje komt te voorschijn om vervolgens Deeelite's 'Groove is in the heart' uit de speakers te laten klinken. Spijtig genoeg daadwerkelijk niet echt een pauzeplaat, maar het einde van de avond.


Terwijl ik de weg naar huis probeer te vinden, besef ik me dat niet alleen de muziek een belangrijke factor is voor een leuke avond. Grote bekende dj's trekken dan wel veel mensen, maar brengt het ook de juiste sfeer met zich mee? Een leuk concept is misschien wel minstens zo belangrijk. Op Awakenings vond ik in elk geval de grote bekende dj's en hoeveelheid mensen, maar op Temporary Playground trof ik een leuk en fris concept aan. En dat voor een betaalbare prijs! In een tijd waarin we elk eurootje moeten omdraaien en de feesten onbetaalbaar worden, zouden er meer feesten moeten worden georganiseerd als Temporary Playground. Zover is zeker.

Temporary Playground

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws