5 jaar Paleis Soestdijk @ Club More - Adam, 31 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Swingend verjaardagsfeestje aan de Rozengracht


Onder het motto 'iedere zondag een vroeg feestje' heeft de organisatie Om de Haverklap het concept Paleis Soestdijk verzonnen. Iedere zondag van 5 tot 12 kan er gedanst worden op gezellige dance classics afgewisseld met wat (oude) houseplaatjes. Speciaal voor het vijfjarige bestaan werd er doorgefeest tot 04 uur. De bekendste dj's van Paleis Soestdijk werden allemaal opgetrommeld: Marnix, Roog, Erick E, Marcel, Brian S en Real el Canario. Een exclusief Paleis Soestdijk feestje dus, en wel in Club More.

Tekst & Foto's: Saskia Wester


Club More is een tijdje geleden grondig verbouwd. De club aan de Rozengracht ziet er nu heel mooi uit. Vroeger was alles heel klinisch en hip wit, nu is alles omgetoverd in donkere kleuren; donkerblauwe mozaiek bar, donkerrode velours gordijnen aan de zijkant en leuke lounge zitjes. Het is allemaal wat warmer van kleur geworden. Voor vanavond is het feestelijk versierd in de vorm van vele rode en zwarte heliumballonnen die aan het plafond zijn bevestigd.
Helaas is het nog erg rustig binnen. We zijn, rond de klok van zeven, nogal aan de vroege kant, aangezien de avond nog wel even zal duren. We bestellen wat te drinken bij het vriendelijke barpersoneel. Ook al is ondergetekende er al een tijd niet geweest, er is altijd een vriendelijke blik van herkenning. Zo ook bij de toiletjuffrouwen. En dat mag worden gezegd!


Marcel staat te draaien en na vier nummers van Michael Jackson gehoord te hebben, besluiten we boven bij restaurant Nomads nog even te relaxen en te wachten op de drukte die komen gaat. Nomads is bij Paleis Soestdijk altijd open voor een speciaal menu dat je als 'discoganger' kunt bestellen. Prima idee om voor het dansen daar nog even een hapje te eten.

We komen net op tijd weer beneden, want er is een live zanger gearriveerd en klassiekers van legendes als Marvin Gaye en Bob Marley passeren de revue. Het is al een stuk drukker geworden, en alle aanwezigen hebben het goed naar de zin. Na de zanger begint Erick E met zijn set. Hij draait bekende en wat minder bekende dance classics. De sfeer is optimaal en men danst er lekker op los.


Na Erick is Marnix aan de beurt, en hoewel hij zijn publiek negen van de tien keer goed aanvoelt, stelt hij ietwat teleur. Waarschijnlijk komt dit door zijn wat ontoegankelijke platenkeus, en daar zit dit zondagavondpubliek helaas niet op te wachten. Ondanks dat de sfeer goed blijft, wordt het al wat rustiger in de More. Dat komt omdat velen gewoon weer maandagochtend vroeg moeten werken. Voor ons gaat die vlieger niet op, dus blijven we tot Roog zijn kunsten komt vertonen. En de Utrechter is het wachten waard; hij draait de beste set van de avond. Precies conform het recept van Paleis Soestdijk: genoeg dance classics, gemixt met een recente, maar zonnige houseplaat. Voor ons een prima afsluiter van een gezellige zondagavond in een stijlvol verbouwde club.

Paleis Soestdijk
DJ Roog
Erick E
DJ Marnix

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws