Yoshitoshi Night @ Panama - Adam, 23 okt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Heet en druk in Panama


Op deze laatste avond van het ADE is er weer volop keus in de hoofdstad. Veel mensen kiezen voor het fameuze OWAP in de Powerzone. Anderen hebben gekozen voor de Yoshitoshi Night in Panama, dat voor deze bijzondere gelegenheid geopend zal zijn tot maar liefst 7 uur in de ochtend.

Tekst & foto's: Frank

Bij aankomst rond 00.30 is er een gigantische rij te zien bij de ingang. Het feest is dan ook al geruime tijd compleet uitverkocht. Na de jas opgehangen te hebben wordt het restaurantgedeelte bezocht. Op het grote scherm boven de bar is goed te zien wie er op dat moment in de grote zaal aan het draaien is. Het is hier lekker rustig en niet zo warm. Een drankje halen is hier dan ook zo gepiept.
Dat alles in tegenstelling tot de danszaal. Het is hier afgeladen vol, en ongelooflijk warm. De rijen bij de bar zijn dan ook erg lang. Van de beloofde nieuwe airco is helaas niets te merken. Ook zijn de grote ventilatoren die de week ervoor bij T Dansant stonden niet te zien. De kolkende massa schijnt het weinig te deren, het enthousiaste publiek staat te genieten. Nic Fanciulli uit Engeland, ook wel Mr. Skylark genoemd, draait dan ook een heerlijke set. De Engelsman werd in 2003 nog door Pete Tong en X-Press 2 getipt als beste nieuwkomer, en deze producer remixte ook veel Deep Dish werk. Ook vanaf het balkon wordt genoten door veel mensen. De Function One speakers doen goed hun werk, het geluid is erg hard doch redelijk zuiver.


Er is een apart VIP gedeelte, waar de Moet rijkelijk vloeit en de culinaire hoogstandjes vrolijk rondgaan. Daar vlakbij bevindt zich de tweede, kleinere zaal. Dit is de gehele avond het domein van Stef Vrolijk. Deze Hagenaar heeft zich, naast het draaien van plaatjes, bekwaamd in het organiseren van feesten met internationale dj's zoals Paul van Dijk en Sasha. Het is hier erg relaxed, en lekker druk.
Beneden bij de toiletten is het ook gezelligheid troef. De bekende plaatjes opzettende toiletjuffrouw van de Mazzo draait hier zeer eclectisch, van Andre Hazes tot en met de Stones. Maximaal genieten dus op je sanitaire stop.

Weer boven aangekomen heeft Behrouz de decks overgenomen van Nic. Deze in Nederland redelijk onbekende Amerikaan uit de Deep Dish stal verovert de harten van het publiek. Met een diepe housset weet hij iedereen goed te boeien. De euforie is compleet als Derrick May's classic 'Strings of Life' op de decks wordt gelegd. De zaal gaat compleet los! De sfeer is de gehele avond dan ook erg goed te noemen. Een volwassen publiek met een juiste man-vrouw verhouding, dat waarschijnlijk een keer per maand de krenten uit de overvolle dance pap plukt.
Hierna is het tijd geworden voor Sharam, beter bekend als de ene helft van Deep Dish. De andere helft schijnt een gig in Ierland te hebben. Hij laat de muziek stilvallen, en laat iedereen merken dat de gerespecteerde man uit Washington DC in da house is. De met een Grammy bekroonde producer zet een heerlijk diepe set neer, die zeer gewaardeerd wordt door alle aanwezigen. Al doen Behrouz en Nic Fanciulli voor mijn gevoel niet onder voor deze man. De sets zijn aan elkaar gewaagd, en vormen samen een sluitend geheel. Dat blijkt ook wel, want het blijft tot zeer laat druk in de gehele Panama. Een geslaagde avond, topsfeer en dito publiek. Enige minpunt was de hitte, daar moet echt wat aan gedaan worden.

Panama

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws