Rush verovert Rotterdam!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Popjes dansen op 'piemeltjeshouse'


Het is zaterdagmiddag, een uurtje of 12, als ik ontwaak. Ik staar naar een plafond dat ik nog nooit heb gezien. Er hangt een fotocollage aan de muur met kiekjes van mensen die ik stuk voor stuk niet ken. Ik lig in een soort Oosters hemelbed. Oosters, want dat is zij ook...

Tekst: Marcel
Foto's: Cassim


Het meisje heeft een blauw oog, opgelopen tijdens een ruzie met een vriendin. Onderwerp van het gevecht? Dat was ik. Ooit wel eens meegemaakt dat twee vrouwen om jou vechten? Dat kan alleen tijdens Rush, waar het percentage vrouwelijke bezoekers hoger is dan het percentage mannelijke bezoekers. En ook al heb je - zoals ik - het figuur dat verraadt dat je een fervent liefhebber bent van het sap dat Hazes zijn dood werd, of de haardracht - zoals ik - van een korpsbal; je kansen stijgen explosief als je een feestje van Rush bezoekt.
Als ik terugdenk aan Rush, vorige week vrijdag in Off Corso, dan hoor ik het ritme van 1 en dezelfde plaat door mijn hoofd spoken. Het is dan ook niet onwaarschijnlijk dat hij de hele avond in de repeat-stand heeft opgestaan. Overdrijf ik nu? Of is het waar dat wie er ook draaide - Lacroix, Brian S of Victor Coral - de pitch control in ieder geval onberoerd is gebleven? 'Piemeltjeshouse': een (te) gemakkelijke dj-set vol trommeltjes, vrouwenvocalen en een pianootje hier en een saxofoontje daar. Die muziek voerde de boventoon, vorige week in een bomvolle Off Corso.


Maar het werkt, zeker bij de 'popjes' die massaal op Rush afkomen. En daar gaat het toch om? Je moet ook niet te kritisch naar de muziek luisteren. Bij Rush draait het niet om een vooruitstrevende line-up, maar om de sfeer. Een sfeer die gecreeerd wordt door Viva-lezende vrouwen en Mens Health-lezende mannen. En piemeltjeshouse.
Rond de klok van vijf uur verlaat ik dezelfde club waar ik in een ver verleden prachtige sets heb gehoord van dj's als LTJ Bukem, Derrick May en Ricardo Villalobos. En als ik een dag later nog eens naar het meisje dat naast me ligt kijk, stel ik mezelf een vraag. Wat is nu leuker: een club verlaten met een muzikaal verzadigd gevoel, of met een fraai popje aan je zijde? Zeggen jullie het maar.
Vanaf heden vinden de wekelijkse, reguliere edities van Rush plaats in Marcanti Kingdom, iedere donderdagavond aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. Op vrijdag 5 november houdt Rush thuis in de Heineken Music Hall tijdens een speciale editie van LuxuRush. Met dj's als Victor Coral, Brian S, en Erick E.

Chemistry

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws