2 Jaar Las Palmas @ Club Las Palmas - 3 sept

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Verjaardag zonder versiering...


Vorig jaar werd het 1-jarig bestaan van Club Las Palmas nog gevierd met een optreden van DJ Sneak. Ter ere van het 2-jarig bestaan werd ervoor gekozen om dubbel uit te pakken en wel met een heel weekend feest! Zowel de liefhebber van beukende techno als soulvolle house kon dit weekend terecht op de Wilhelminakade. Hiermee werd maar even bewezen dat Las Palmas nog steeds de moeite van het bezoeken waard is.

Tekst & foto's: Kirsten


Een keuze tussen techno en house is voor sommigen onder ons snel gemaakt, dus werd besloten om vrijdagavond het jubileumfeestje in Las Palmas mee te vieren en een kijkje te gaan nemen bij Secret Cinema en James Ruskin. Na een opvallend grondige fouillering door het beveiligingspersoneel komen bij het ophangen van de jassen de harde technobeats je al tegemoet. Resident-dj Edwin Bazen laat er blijkbaar geen gras over groeien en zet een als vanouds strak gemixte set neer. Minpunt hierbij is dat de mc die hem ondersteunt, op een gegeven moment een beetje op de zenuwen begint te werken en verder weinig toevoegt aan zijn set.


Inmiddels is het tijd voor de live-set van Secret Cinema, die de afgelopen zomer veelvuldig te beluisteren was op menig festival. Het hoogtepunt was hierbij natuurlijk Dance Valley waar hij zijn vriendin ten huwelijk vroeg. Zoals we van hem gewend zijn zet hij een sterk optreden neer waarin oude hits worden afgewisseld met recent werk. Jammer om te zien dat alleen op de echte hoogtepunten in de muziek het publiek een beetje los komt, daar waar de rest van de tijd iedereen vooral in elkaar is geinteresseerd. Wel goed om te zien is dat de zaal inmiddels bijna volledig gevuld is, ondanks de qua festivals en feesten zeer volle en vooral kostbare zomer.




James Ruskin, een aantal maanden geleden nog te beluisteren op Reactor, mag vanavond het feest compleet maken. Met een zeer stevige en soms wat eentonige set weet hij de meeste aanwezigen tot aan het einde van de avond te boeien.



Zo was de eerste avond van het jubileumweekend van Las Palmas muzikaal in orde. Eigenlijk het enige wat er miste was de echte feeststemming. En dan niet zozeer aan de kant van de bezoekers, aangezien iedereen het zichtbaar naar zijn zin had, maar meer aan de kant van de organisatie. Wat betreft de verdere aankleding was er weinig tot niets extra's gedaan en dat maakte deze avond tot een weliswaar erg gezellige, maar verder niet erg bijzondere avond. Dat kan nooit de bedoeling van een jubileum zijn.

Las Palmas

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws