5 Days Off (woensdag) @ Melkweg, A\'dam - 14 juli

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports

Mooie start van 5 dagen feest


Alweer voor de vierde keer wordt van woensdag 14 tot en met zondag 19 juli 5 Days Off georganiseerd in Amsterdam. Deze spin-off van grote broer 10 Days off in Gent, staat de eerste avond voornamelijk in het teken van de electro. Met in de door Electronation gehoste zaal optredens van onder andere Ellen Allien, Tiefschwarz en in de grote zaal Felix da Housecat en The Hacker, was je van tevoren verzekerd van een avond kwaliteitsmuziek.

Tekst en foto's: Kirsten


Daar waar de afgelopen weken verschillende geluiden te horen waren over feesten die maar niet uitverkocht willen raken, was de Melkweg al om 1 uur afgeladen. Toch verbazingwekkend om te zien hoeveel mensen bereid zijn om op woensdag te gaan stappen. Wellicht door de line-up, of dan toch door de goede naam die 5 Days Off de afgelopen jaren heeft weten op te bouwen. Laten we het maar houden op een combinatie van allebei.


In ieder geval weet de uit New York afkomstige 8-koppige liveband !!! (ja, en hoe spreek je dat nou uit?), de stemming al vroeg op avond er in te brengen. De muziek die zij spelen is niet in een vakje te stoppen, maar is wel funky en erg dansbaar. In de grote zaal is The Hacker, ditmaal zonder Miss Kittin, inmiddels aan zijn set begonnen. Het valt niet mee om een plekje op de dansvloer te bemachtigen, want blijkbaar wil iedereen getuige zijn van de wijze waarop de Fransman naadloos zijn electro- en technoplaten aan elkaar mixt. Het spreekwoordelijke dak gaat er al snel af wanneer de hit van het moment 'Rocker' van Alter Ego voorbij komt.


Inmiddels is in de kleine zaal duidelijk geworden dat de uit Berlijn afkomstige Ellen Allien de voorkeur geeft aan de wat hardere sound. Aan haar platenkeuze is niets af te dingen, alleen jammer dat het haar maar zelden lukt een foutloze overgang ten gehore te brengen. De vele mannen die voor en naast de draaitafels staan te dansen zal dat echter worst wezen, want mooi is ze wel!


Het is aan de grote publiekstrekker van vanavond, Felix da Housecat, om de eerste avond van 5 Days off tot een succes te maken. Wat dat betreft is de juiste dj geboekt, want als er iemand in staat een feestje te bouwen, is hij het wel. Bekende electroplaten wisselt hij moeiteloos af met nummers van Blur, Depeche Mode en Pink Floyd. En zoals het een echt beroemde dj beaamt, draait hij zonder blikken of blozen door wanneer een dame zich spontaan van haar kleding ontdoet en in lingerie op het podium voor hem gaat staan dansen. Als deze opwinding je toch echt allemaal wat te veel wordt, kun je in de kleine zaal inmiddels terecht bij Basti, een van de broertjes van Tiefschwarz. Gelukkig is hier wel voldoende ruimte om te dansen op zijn mooie electroplaten met house- en acidinvloeden.


Moe maar voldaan rijden we het daglicht en de ochtendspits tegemoet. Wat een mooi begin van 5 Days off 2004. Benieuwd wat de overige dagen gaan brengen...


Alles nog eens naluisteren? Check dan 3voor12
5 Days Off

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws