Legends of the Underground @ Paradiso - Adam, 9 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Ai, die elastieke knieen!


Afgelopen vrijdag was Paradiso afgeladen met mensen die in de eerste plaats naar dans kwamen kijken. In het kader van julidans werd een uitgebreid voorproefje gegeven van het multimediale spectakel Legends of the Underground. Meer dan twintig dansers stortten op muziek van o.a. Bugz in the Attic, 4Hero en Jazzanova hun energie uit over de volle zaal. Verschillende dansstijlen, van breakdance tot jazz tot modern werden in moordend tempo door verschillende formaties dansers afgewisseld.

Tekst: Liedewij
Foto's: Jos Kottmann

Het meedeinende publiek deed niet moeilijk over haar looks, iedereen had de 3d-bril opgezet die bij de ingang werd uitgereikt. Op het scherm achter de dansers werd een 3d-animatiefilm geprojecteerd. De levenscyclus van geboorte, leven en dood werd er met dansende animaties verbeeld. De levensechte dansers op de vloer en de geanimeerde figuren op het doek bleven niet voortdurend in hun eigen wereld maar gingen af en toe een interactie met elkaar aan. De vliegende schotels vlogen van het doek recht de zaal in en de handreikingen van de fantasie figuren werd bijna letterlijk door dansers aangegrepen.


Het verhaal van Legends of the Underground gaat over de strijd tussen goed en kwaad, en daaronder liggend, de strijd 'van vele creatieve geesten tegen de middelmatigheid in deze wereld'. De creatievelingen zijn bezig om hun 'scene' op een hoger platform te krijgen, maar moeten daarna toekijken hoe de commercie er met minder kwalitatieve initiatieven vandoor gaat. Als je van tevoren wat over de voorstelling gelezen had, dan had je het ongetwijfeld elementen van het verhaal in de voorstelling kunnen herkennen. Had je dat niet gedaan, dan zag je vooral een denderende, energieke show met dansers die geen moment verslapten en in tommeloze formaties en patronen een kast vol skills opentrokken.


Na een half uur van overdonderende energie en zweetdruppels die de zaal ingedraaid werden, bleef het publiek met een enorme glimlach achter. En met enorme zin om zelf de dansvloer op te gaan. Het werd een vrolijke avond, met later die nacht nog verrassingsperformances van dansers die nu in hun eigen kloffie wat passen nog eens overdeden. Ai, die elastieke knieen!


Initiatiefnemer en choreograaf van Legends of the Underground is Gary Nurse. De meeste partygangers zullen hem kennen als MC Gary. Twee jaar al werkt hij aan het project, dat nog steeds maar deels voltooid is. Wat nu een half uur durende wervelwind is, moet uitgroeien tot een avondvullende, verpletterende show die door heel Europa toert. Voor hem is het nu wachten of er genoeg geldschieters gevonden kunnen worden. Op de balcons van Paradiso had een aantal potientele financiers plaatsgenomen. Zij moeten na deze avond toch wel overtuigd zijn van de potentie van de voorstelling en de positieve reacties die een volle show bij het publiek zal oproepen.

Legends of the Underground

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws