Awakeningsfestival @ Spaarnwoude, A'dam - 3 juli

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Geweldig feest voor 15000 mensen


De weermannen hadden het gelukkig weer eens niet bij het rechte eind. Terwijl Erwin Krol een slechte dag met veel regen en wind voorspelde hadden de bezoekers van Awakenings een nagenoeg droge dag. Alleen in de avond moesten twee pittige buien overwonnen worden maar met de poncho binnen handbereik was dat geen probleem. Tijdens de zonnige momenten in de middag stond het veld voor de mainstage vol en genoot men volop. Maar ook in de tenten was veel te beleven en te genieten!

Tekst: Iddo
Foto's: Frank






In 2003 had Awakenings een line-up met publiekstrekkers als Jeff Mills en Dave Clarke als zekerheden. Dit jaar waren er geen artiesten van dat formaat maar was er meer ruimte voor het 'onbekendere' talent. Opvallend was dat er maar liefst twaalf duo-optredens op het programma stonden. Daarnaast hadden 24 artiesten hun Awakenings debuut en was er voor de eerste maal een minimal-stage aanwezig. De electrostage moest er echter voor wijken.






Het merendeel van de bezoekers trok zaterdag na binnenkomst gelijk het veld op bij de mainstage. Met een biertje in de hand stond iedereen al lekker te swingen op de house van Herr Arter vs Terry Toner en Steve Rachmad(!). Maar het was Ricardo Villalobos die halverwege de middag met zijn minimale house en techno al voor een vroeg hoogtepunt van de dag zorgde. Dat werd vervolgd door de melodieuze techno van Alexander Kowalski en Heiko Laux. Bart Skils ging daar vrolijk mee verder maar kreeg te maken met de eerste plensbui waardoor veel mensen de tenten introkken om te schuilen. Daar had Awakenings debutant Michel de Heij gelukkig geen last van waardoor hij veel bekijks had. Dat geluk had Adam Beyer niet want tijdens zijn optreden kwam de regen met bakken uit de hemel zetten. Gelukkig klaarde het tegen middernacht op waardoor iedereen van het vuurwerk kon genieten.






Op de momenten dat het regende doken de meeste mensen de grote tent in waar het de hele dag stevig beuken was. In de ochtend begon het nog voorzichtig met de Nederlanders Vin-Ill en Carlos Rios vs Vincent de Wit. Maar naarmate de dag vorderde nam het muzikale geweld er in alle hevigheid toe. Vooral Pet Duo, Miss Djax en Marco Remus lieten het tentzeil hevig klapperen. Maar tussen de harde sessies door was er ook nog een relatief 'ingetogen' set van Misstress Barbara die mixtechnisch in deze tent bovendien met kop en schouders boven de rest uit stak.






In de tent met diepe techno waren zaterdag maar liefst vijf duo-optredens. Het begon met Estroe en Shinedoe die wel erg hard draaiden om het diep te kunnen noemen. Regis en James Ruskin waren muzikaal een stuk beter alhoewel de Britten niet veel handelingen hoefden uit te voeren. De Slowaakse Rumenige en Loktibrada maakten er met hun off-beat platen een uitbundige show van. Dat gold ook voor Petar Dundov en Steve Rachmad die veel minimale Detroit klassiekers draaiden terwijl Marco Bailey en Christian Varela zich concentreerden op de percussieplaten.








Nieuw op het festival was de minimal-stage waar de sfeer erin kwam vanaf het optreden van Tobi Neumann. In deze kleine tent was het de hele dag druk. Het eerste muzikale hoogtepunt werd bereikt tijdens het live optreden van de Pool Jacek Sienkiewicz. Ook de baardmannen van Wighnomy Brothers zorgden voor een geweldige sfeer, niet in de laatste plaats door de gretigheid waarmee ze zelf de vodka naar binnen goten. Mooi was ook de uiterst minimale sound van de Chileen Luciano waar je heerlijk op weg kon dromen. Dat wegdromen was ook geen probleem tijdens de sets van Duitse helden Steve Bug en Koze.








Love2Party facts
Opvallend: De positieve weersomstandigheden overdag met uitzonderingen van de twee zware buien in de avond.
Hoogtepunt: Oscar Mulero, Luciano, Wighnomy Brothers, Alexander Kowalski en meer!
Dieptepunt: Het ontbreken van een time-table bij de ingang.
Toiletten: Dat hadden er wel wat meer mogen zijn.
Bar: Een paar minuten wachten was geen uitzondering.
Drankvoorziening: Er waren tien gebruikelijke keuzes.
Decors/entertainment: Op sommige plekken wat karig maar dat werd goed gemaakt door o.a. de steltlopers.
Eindoordeel: 8,5

Awakenings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws