FLIRT @ Now & Wow - Rdam, 26 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

FLIRTEN in het oranje


Luid toeterend met de auto de Schiekade over, het Hofplein halfrond, het Weena heen, het Weena terug. Iedereen hangt joelend uit auto's of zwaait met vlaggen. Het lijkt 1988 wel! Claxonnerend de Willemsbrug nemen, dat heeft wel wat. Klinkt prachtig over het water van de Nieuwe Maas. En ook onder de betonnen metrobaan tussen station Rijnhaven en Maashaven. Daar echoot het zo lekker.

Door: FF Erik


Na deze avond vol ondragelijke voetbalspanning moest er flink ontladen worden. Het hele land vierde feest en voor de liefhebbers bood Now & Wow uitkomst met een tweede FLIRT op de nieuwe locatie. De uitgelaten sfeer welke in het centrum hing was ook te proeven in de 3 zalen van de Graansilo. Na 10 Now & Wow-nachten en 2 keer een Keyifland beginnen de organisatie en de vaste bezoekers zich er al aardig thuis te voelen. Vergelijk het met een paar nieuwe schoenen dat je even in moet lopen.


Via de spelerstunnel in de catacomben zijn de wc's nu door het merendeel van de dames moeiteloos te vinden. De diverse chill-zitjes, goede uitzichtpunten, geliefde dansplekjes, persoonlijke hoekjes, flipperkasten, flaneerroutes , favoriete bardames/-heren en tosti-varianten zijn gevonden.


Nu alleen nog even in de komende weken van de rare luchtjes afkomen. Het ruikt op sommige plaatsen naar kattenbrokjes in een kaasboetiek of een natte handdoek in een vergeten sporttas. Niet raar na 94 jaar silogeschiedenis, maar het komt vast in orde. De 'vibe' is regelmatig gesignaleerd (o.a. bij Erol Alkan, Benny, ROOG). Indrukwekkend, zo'n kolkende massa in deze betonkolos. En dat in ons eigen land! Menige jonge Europeaan zal jaloers worden als jullie hem/haar straks tijdens je vakantie vertellen over deze club. En het is niet de enige, we hebben zelfs de keuze uit meerdere tenten, met elk hun eigen stijl en diverse programmeringen. Nederlanders boffen toch maar, en Rotterdammers vooral.


Een aantal dingen zijn bepaald door de hardware, maar het is er nog geen enkele keer hetzelfde geweest. De afmetingen van de 3 zalen en alle ruimtes eromheen geven Now & Wow de mogelijkheid tot onbegrensde variatie. Je ontdekt steeds weer nieuwe dingen. Men streeft naar: elke week een ander gevoel.


Ook de diversiteit van het publiek zorgt voor een steeds wisselende setting. Deze club is, net als discotheken in andere steden in de wereld, een afspiegeling van de grootstedelijke jeugd van tegenwoordig. Met daartussen de eerste, tweede en derde generatie danceliefhebbers die ook nog weleens LOS gaan. Mensen die er allemaal een nachtje vertier vinden of elkaar kunnen bieden. Een gezonde mengeling van persoonlijkheden met elk hun eigen charme en inbreng.
Het is een kwestie van hoe je wilt kijken. De Now & Wow is een groot toneel met decorstukken en muzikanten (dj's) in de orkestbak. Met hoofdrollen, bijrollen en figuranten. Maar de regisseur bepaalt of het een blijspel, klucht, mooie romance, spannende thriller, erotisch drieluik of een groot drama gaat worden.

Now & Wow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws