Rotterdam Import, 19 & 20 juni - deel 2

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Onze eigen, arme Mad'r draait voor een lege zaal


Dizzee Rascal maakte een dag later zijn podiumdebuut in Nederland. Eindelijk hadden de bezoekers de moeite genomen om naar Las Palmas te wandelen. Drum 'n bass held Dilinja had even daarvoor nog een snoeiharde set gedraaid voor een lege zaal, want iedereen stond tegelijkertijd nog bij The Black Eyed Peas.

Tekst: JRN
Foto's: Cassim


De Londenaar (na de late afzegging van Timbaland & Magoo, de tweede publiekstrekker na BEP) maakte de hoge verwachtingen waar. Een klein deel van het opgehitst publiek rapt woord voor woord mee met bijvoorbeeld 'Fix Up, Look Sharp'. Na een half uurtje lijkt het over, de dj start Ushers 'Yeah', maar Dizzee komt nog even terug met de indrukwekkende Engelse beatboxer Kila Kela (even daarvoor nog zelf met zijn Spitkigdom Soundsystem bezig) het podium op. Terwijl Kila Kela een beat uit zijn stembanden en mond perst, free-stylt Dizzee. Een unieke en memorabele combinatie van partners in grime.







Werd Club Las Palmas al moeilijk gevonden (vraag maar aan dj Mad'r en de rest van de Sneakers & Pumps dj's), Pakhuis de Meesteren werd zondagavond ook maar weinig bezocht. Terwijl hier de sympathieke Da Circle Of Sole boys hun gang gingen. Ze presenteerden Theo Parrish & The Rotating Assembly en Bembe Segue. Twee uitstekende live bands. The Assembly bracht bezwerende ritmes, grappig om te zien dat muzikaal brein Parrish maar een kleine rol vervulde binnen de groep, en Bembe Segue orienteerde zich meer op jazz.






Tussendoor was er live action painting en waren jazz-dansers uit Engeland en de Verenigde Staten bezig elkaar de loef af te steken. Zelfs een rollerskater reed voorbij op de dansvloer, en Dizzee bleef ook even kijken na afloop van zijn show op weg naar de tourbus.




Het publiek (naar schatting op beide avonden 2000, en het merendeel vermoedelijk middels vrijkaarten) bestond voor een groot deel wel uit dat veelgezochte - zelfverklaard hippe - Urban publiek (kwamen zij ook voor hiphopacts Blackalicious en Dilated Peoples). Precies waar naar wordt gestreefd en misschien houdt dat dan toch nog in dat er toekomst is voor Rotterdam Import.

Rotterdam Import

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws