Voltt @ Paradiso - Adam, 12 juni

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Matthew Dear is de naam


'Voltt in de Amsterdamse Paradiso: altijd goed', dat bleek afgelopen zaterdag maar weer eens. In februari genoten we nog van de Chilenen Luciano en Ricardo Villalobos, deze keer haastten we ons naar de hoofdstad voor onder andere een exclusief live-optreden van Matthew Dear.

Tekst en foto's: Iddo





De rij van afgelopen weekend was niet te vergelijken met die van februari. Gelukkig maar. De bezoekers moesten toen niet alleen veel te lang in de rij staan, ze werden ook nog eens onder de voeten gelopen door een stel ongeduldige hersenlozen. Na de gebruikelijke afhandelingen waren we ditmaal in vijf minuten binnen. En zonder blauwe plekken! Daar viel op dat de lagere opkomst opgevangen werd door het balkon gesloten te houden. Een prima actie, want zo bleef het de hele avond gezellig druk op de dansvloer.




Bart Skils was als eerste dj geprogrammeerd in de grote zaal. Ondanks het feit dat hij bekend staat om zijn heftige technosets, wist hij dit keer een prima minimale set te draaien. Nu Bart Skils Nederland heeft veroverd, is het buitenland aan de beurt. Zo zal hij aankomend weekend op een van de vele feesten in Barcelona draaien tijdens het prestigieuze Sonar festival.






Ook in de twee andere zalen hebben we boeiende muziek gehoord. De bovenruimte werd gehost door de labels Trapez en Traum uit Duitsland. Live was Adam K te horen die met een saai optreden niet wist te imponeren. Met Break 3000 ging het wat beter. Muzikaal gezien dan. Helaas bleef de stemming een beetje uit.
Hopelijk kan deze prima performer op het Lovefields festival in augustus op meer waardering rekenen?




Het optreden van de Amerikaanse dj/producer Matthew Dear trok meer danslustigen. En dat was niet zo vreemd. Het was namelijk zijn eerste live-optreden in Nederland.
Dear is geboren in Texas maar woont al enige tijd in Detroit. Als producer is hij ook bekend als Jabberjaw en False en brengt muziek uit op de labels Spectral, Perlon en Plus 8. Afgelopen winter brak hij door met het album Leave Luck to Heaven.
Zijn optreden dat een uur duurde was sensationeel. Geweldige minimale geluiden toverde hij uit zijn laptop. Muzikaal was het een verademing.




Zijn opvolger Toni Rios kon met zijn dj-set de goede stemming niet vasthouden. In plaats van een subtiele overgang te creeren, ging de Duitser uit de Cocoon-stal abrupt over op platte techno en voorspelbare electro. Gelukkig was er nog de kelder waar Mackim, Lauhaus, Melon en David Labeij, voor ons tot het einde van deze avond, zeer mooie minimale platen draaiden.

Voltt
Matthew Dear
Cocoon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws