Speakerplay @ HMH - Adam, 29 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Feest zonder sfeer


Na succesvolle Speakerplay-feesten in het knusse Hotel Arena, vond organisator Mojo het tijd voor een editie in de Heineken Music Hall. De headliners waren niet de minsten. In de grote zaal stonden Green Velvet, Jeff Mills en Dave Clarke geprogrammeerd, in de Postbank lounge mocht de immens populaire Miss Kittin draaien.

Tekst: Iddo
Foto's: Frank


Speakerplay wordt door bezoekers geprezen om zijn kleinschaligheid en uitmuntende programmering. Mannen als Richie Hawtin, Speedy J, Mark Broom, Jeff Mills en Dave Clarke hebben de afgelopen edities voor vuurwerk gezorgd in het knusse Hotel Arena. Van intimiteit was het afgelopen weekend, met 6.000 bezoekers, geen srake.


Het geluid in de HMH is, zoals bekend, retezuiver. Waar je ook stond: op de tribune, bij de bar of op de dansvloer, overal klonk het uitstekend. Toch is het geluid soms iets te glashelder, waardoor bepaalde emoties ontbreken en de muziek bestolen wordt van zijn ziel.



Dat was vooral merkbaar tijdens het optreden van technogoeroe Jeff Mills. De Amerikaan, die Movement aan zich voorbij liet gaan, draaide heerlijke platen. Maar die klonken anders dan tijdens een eerdere sessie met een ander geluidssysteem en akoestiek. Voor het geval Mills maakte het allemaal niet zoveel uit, want hij draaide niet al te best. Zijn gedurfde, snelle mixen en trucs ontbraken tijdens deze avond.


Dave Clarke (live) kreeg de zaal ook al niet in beweging. Zijn dj-sets bezitten veel meer energie dan deze magere live-act. Toch is het leuk om zijn klassiekers voorbij te horen komen.
Ondanks de kilte uitstraling van de lounge, zorgde de pittige Miss Kittin met tracks van haar nieuwe album dat de sfeer prima was.
Ook het optreden van Steve Rachmad in de grote zaal was bijzonder. In de sober aangeklede ruimte draaide hij weergaloze platen en stak, op een voor de rest sfeerloze avond, met kop en schouders boven iedereen uit.



Love2party-facts
Opvallend: De slechte decoratie in de HMH.
Drank: Na aanschaf van de munten (1 euro per stuk) uit het automaat was je met 2 stuks in het bezit van een biertje. Voor 6 stuks had je een mix.
Bartijden: Door de schemerige belichting zagen de barkeepers je soms niet staan.
Toiletten: Gratis en geen wachttijden.
Dieptepunten: Voor een concert is de HMH ideaal, maar voor een dance-event is het een sfeerloze ruimte waar je met moeite een nacht uit kan houden.
Hoogtepunt: Miss Kittin en Steve Rachmad.
Beoordeling: 5,5
Luister naar Miss Kittin @ Speakerplay
Speakerplay

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws