Free Your Mind @ Stadsblokken - Arnhem, 29 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Zonnig en stoffig festival


Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de eerste zomerse dag van 2004 met een temperatuur nabij de 25 graden. Ongeveer 6000 mensen reisden af naar Arnhem voor het Free Your Mind festival. Daar beleefde zij een topdag vol boeiende muziek, een stralende zon en vooral veel stof.

Tekst: Iddo
Foto's: Hein & Swan




Afgelopen zaterdag mochten we een nieuw dance festival verwelkomen. Free Your Mind, dat plaatsvond in Arnhem naast de beruchte brug waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een hevige strijd gevoerd is. Zestig jaar later is het een decor voor technomuziek. Een groter contrast is bijna niet denkbaar.


Surgeon


Quazar


Steve Rachmad

Bij de entree van FYM moesten mannen en vrouwen gescheiden naar binnen voor een controle door het juiste geslacht. Het verschil in lengte van de rij maakte duidelijk dat vrouwen in de minderheid waren. In de housetent was dat verschil minder merkbaar. Roog, Erick E en Lacroix zorgden er met swingende plaatjes voor dat er een sfeertop was, en, veel heupwiegende dames. Enige tegenvaller hier was een afwezige Victor Coral.


Westbam

Jack de Marseille



Ondanks het uitstekende muzikale aanbod in de tenten bivakkeerden veel mensen met het fantastische weer in de buitenlucht. Er was een openluchtpodium dat van begin tot eind veel belangstelling had dankzij het geweldige aanbod aan optredens. Remy zorgde ervoor dat de handen de lucht in gingen en Secret Cinema walste met zijn knallende en vernieuwde livesessie voorbij. Surgeon was aan het experimenteren en de Duitser Johannes Heil liet met plezier zijn mooie muziek horen. Hoogtepunt op dit podium was de Spanjaard Oscar Mulero die de mensen flink liet dansen tijdens de invallende duisternis.




Secret Cinema


Jammer genoeg werden de andere twee tenten overdag minder goed bezocht, maar in de avond was het daar een stuk drukker. In de Electronation tent waren niemand minder dan Dave Tarrida, Westbam en Hardy Hard te gast. Opmerkelijk was wel het tekort aan volume in deze tent waardoor bijvoorbeeld de set van Westbam met rockende gitaren en knallende feestmuziek niet geheel tot zijn recht kwam. Maar dankzij de gevarieerde muziek waren het leuke optredens. In de techno tent was dat ook het geval. Aan het begin van de avond voerde Quazar (live) een fantastische act op. Daarnaast draaiden ook Funk D-Void, Valentino Kanzyani en Jack de Marseille hun plaatjes, maar was Andre Galluzzi helaas afwezig. Wij gelukkig niet, wij hebben genoten van een zomers dag vol goede muziek. Wat willen wij festivaldieren nog meer?




Love2party-facts
Opvallend: er was een grasveld beloofd maar we kregen niets anders dan een stoffige zandvlakte als ondergrond. Gelukkig had de organisatie een actie dat iedereen die een bankstel meenam gratis naar binnen kon waarmee het chill probleem enigszins verholpen was.
Drankvoorzieningen: na aanschaf van de munten kon je uit een mager drankaanbod kiezen. Maar op een festival heb je vaak genoeg aan water, bier en fris alhoewel we genoeg mensen hebben horen klagen over het ontbreken van de Baco.
Bartijden: bij iedere stage was een bar aanwezig en lang wachten was nergens aan de orde.
Plastijden: een groot drama. 50 euro cent betalen en soms een kwartier moeten wachten, dat kan je de bezoekers niet aan doen. Tevens waren er geen watervoorzieningen om de handen te wassen of om even het stof van je gezicht te wassen.
Dieptepunt: zie plastijden.
Hoogtepunt: de gemoedelijk sfeer en het enthousiasme van de organisatie om er een geslaagd festival van te maken voor een relatief lage entreeprijs.
Beoordeling: 7,5

Free Your Mind

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws