Diesel U Music @ Olympisch Stadion - Adam, 20 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Diesel U Music: gezellige opener festivalseizoen


Afgelopen donderdag vond het Diesel U Music event plaats in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Mooie locatie, mooie muziek en nog mooier weer. Kon deze dag nog stuk?

Tekst Marcel
Foto's: Jos Kottmann

"Yessssss!" gilt een meisje in de rij bij het Olympisch Stadion. "Eindelijk kan ik mijn helden Soul II Soul aanschouwen, de rest van de programmering doet me eigenlijk niet zoveel. Ik weet nog goed dat ik mijn allereerste single kocht: 'Back To Life'. Jeugdsentiment!"




Het meisje zou bedrogen uitkomen. Want meer dan een soort Soul II Soul-soundsystem, bestaande uit een dj en mc, kreeg ze niet te zien/horen. Met een doodnormale dj die een stapeltje disco- en soulklassiekers aan elkaar reeg, vergezeld van een publieksvermakende mc, moesten de bezoekers het doen. Gelukkig voor het meisje dat we eerder die dag spraken, werd aan het einde van het optreden nog wel 'Back To Life' gedraaid. Maar of ze dat nog meegemaakt heeft? Grote kans dat ze het terrein (of de urban tent) al teleurgesteld had verlaten.




Een smet op het festival, want hoe kun je nu met zo'n grote act prijken op je flyer als je de bandleden niet eens over laat komen? Dat is hetzelfde als beloven Underworld te boeken, om vervolgens 100% Isis 'Born Slippy' te laten draaien.




Gelukkig stonden we al snel in de andere tent (techno area), op nog geen twintig meter afstand trouwens. Daar maakten Terry Toner, The Youngsters en Michel de Hey indruk met prachtige sets. Wilde je even iets anders dan muziek en luierend, onder het genot van een 'spa geel', van de zon genieten? Dan kon je terecht op de diverse kussens tussen de twee tenten in.




De derde area bevond zich in club Vakzuid, de club die is gesitueerd onder de tribune. Daar kwamen de liefhebbers van club en deephouse aan hun trekken, zeker tijdens de strakke sets van Roog en Kerri Chandler. Opvallend was de enorme drukte binnen, ondanks de zeer aangename temperatuur buiten.




Centraal stond de finale en uitslag van de Diesel-U-Music talentenjacht. Op het tribunepodium, de kleinste area met fraai uitzicht over het veld, verzorgden de winnaars van die competitie - uit de categorieen urban, dance, downtempo en rock - diverse optredens. Helaas, deze enthousiaste topmuzikanten in spe moesten het de hele dag doen met een handjevol mensen dat eigenlijk alleen maar voor het mooie uitzicht naar boven kwam.


Terwijl Michel de Hey rond de klok van elf zijn set in de techno tent afsloot met '7 Nation Army' van de White Stripes, maakten LTJ Bukem & MC Conrad korte metten met de urban tent. Een prima einde van een festival waar we het vooral van de gezelligheid moesten hebben.

Love2Party-facts
Opvallend: Het grote aantal mooie mensen. "Grachtengordelpubliek dat in de More of Supperclub komt", vertelde een rasechte Amsterdammer ons.
Dranktechnisch: 2 euro 50 voor een biertje. 3 euro 75 voor een Appie Hein-rose.
Bartijden: Prima bezetting bij de bar. Lange wachttijden bij de muntverkoop.
Plastijden: Geen. Piesen voor een halve euro.
Dieptepunt: De allesbehalve gevarieerde keuken.
Hoogtepunt: De mooie deephouseplaten van Kerri Chandler.
Beoordeling: 6

Diesel U Music

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws