Audio Addiction @ Escape - Adam, 21 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Escape: geschikte locatie voor techno-events?


Afgelopen vrijdag presenteerde Electronic Artificial Recordings (EAR) in de Escape Venue te Amsterdam een nieuw technoconcept: Audio Addiction. Een uitgebreide promocampagne is aan dit feest vooraf gegaan: nieuwe vormgegeven site en op bijna elke dancesite waren er kaartjes te winnen. Voeg daarbij de uitgebreide diverse reclameactiviteiten van EAR daar aan toe, en je mag als organisator hopen dat je veel publiek hebt gelokt.

Tekst: Michael Hespe
Foto's: Lauri van Ham


Een van de peilers van een succesvolle avond is natuurlijk de line-up. De line-up voor deze avond mocht er zijn, met als headliners de alom gewaardeerde buitenlandse dj's Marco Bailey uit Belgie en Valentino Kanzyani uit Slovenie. Gelukkig was er ook plaats voor een kunstwerk van eigen bodem, iets wat sommige organisatoren nog wel eens willen vergeten: Emilio Ferreira. Het programmeren van slechts 3 dj's heeft als voordeel dat iedere act ruim de tijd heeft om zijn ding te doen. Iets wat de kwaliteit van de avond alleen maar ten goede komt.



Ondanks de grote inspanningen die aan dit feest waren voorafgegaan, viel het met de drukte wel mee. 'Gezellig druk' is de juiste bewoording. In ieder geval geen Lee Towers-avond, waarbij iedereen elleboog aan elleboog staat. Het publiek bestond uit de liefhebbers van deze specialistische technosound. Bezoekers vanuit alle hoeken van het land waren naar de Escape gekomen. Zelfs mensen uit Kerkrade.


Na een vrij soepele binnenkomst was Emilio Ferreira bezig met een energiek slot van zijn set. Hoewel we hem te kort hebben gehoord om over zijn kunsten te kunnen oordelen, zat de sfeer er bij het publiek geval goed in. De handjes gingen gretig op elkaar voor Ferreira na afloop van zijn set.




Hierna volgde een van de headliners van de avond: Marco Bailey, onlangs gekozen tot beste Belgische DJ door de lezers van Out Soon. De Belg staat niet alleen bekend om zijn stevige, doch ritmische funky sets, hij is een kei van een producer. Deze avond stond overigens deels in het teken van de release van zijn nieuwe album Rude Boy. Audio Addiction vormde de start van zijn cd-promotietoer. Wat Marco Bailey ten gehore bracht was ware 'dope for your ears'. Hij zette een energieke up-tempo set neer, met af en toe snoeiharde uitschieters. Ondanks dat, bleef de muziek te allen tijde ritmisch en dansbaar.


Marco Bailey bespeelde het publiek en genoot zichtbaar van de reacties. Het enige minpuntje was dat hij iets te vaak mixte met zo'n bromtoon. Tegen het einde van zijn set voerde Bailey het tempo iets op voordat hij 'de stalen wielen' overdroeg aan een gretige Sloveen.


Hoog tijd voor Valentino Kanzyani dus. Deze Sloveen is het afgelopen jaar met enige regelmaat te bezichtigen in Nederland (Xcess Profiles, Rockit en later deze maand Free Your Mind Festival). Hij ging een stapje verder op de door Marco Bailey ingeslagen weg. Naar mate de tijd verstreek, voerde ook hij het tempo op. Hij draaide een harde, diepe set, met subtiele overgangen en toonwisselingen. Hij nam de mensen mee op een elektronische tour door technoland en draaide mixtechnisch perfect. Echter nog veel belangrijker: hij maakte het publiek helemaal gek!


Nederland heeft er met Audio Addiction een mooie technoavond bij. Ondanks de geringe publieke opkomst en de scheve man/vrouw verhouding, is dit een avond die zeker toekomst heeft. Zeker als er zo goed wordt gedraaid als tijdens deze eerste editie.

Audio Addiction

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws