Audio Deluxe @ Paard van Troje - Den Haag, 16 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Kane: eredivisie van de Nederlandse popmuziek


Geruime tijd was het op vele gebieden behelpen in het Haagse. Er was op stapgebied niets te beleven, ADO bungelde onder aan de eerste divisie en de Haagse tramtunnel werd een bestuurlijk debacle. Op sportgebied gaat het met het lijfsbehoud van ADO en de al maar voortdurende zegetocht van Raymond van Barneveld weer goed in Den Haag. Qua nachtleven hadden we al de comeback van de Asta en nu is er met het Paard van Troje ook nog een heuse poptempel! Als je dan ook nog een groep als Kane als ambassadeur van je stad kunt presenteren? Tja, wie maalt er dan nog over dat tunneltje?

Tekst en foto's: Chris

Onder de bezielende leiding van organisator Stef Vrolijk tourt Kane momenteel langs een aantal vaderlandse poppodia. Was het vorige week nog de beurt aan de Oosterpoort in Groningen, deze week stond het Paard van Troje op het affiche. Een thuiswedstrijd dus voor Dinand en consorten. Het klinkt misschien niet echt Rock & Roll, maar het was erg knus en gezellig in het paard. Dit komt enerzijds door de locatie, want het paard is een heerlijke zaal. Maar anderzijds vooral door het enthousiasme van de heren van Kane.



'Hallo Den Haag, het wordt vandaag een beetje een vrije sessie'. Zo begon Dinand de avond. Uiteraard vond niemand dat een probleem en het resulteerde in een heerlijke show en veel gelul met het publiek. Alle bekende nummers kwamen voorbij maar allemaal met een echte live-input. Een beetje voorspelbaar maar het hoogtepunt was toch echt het 'Rain on me'. Bij de Inmiddels is voor veel mensen de versie van Tiesto de standaard, maar het origineel is toch echt nog beter! Toen er ook nog een dame uit het publiek het podium op mocht was het feest compleet.


Na dik twee uur gingen de gitaren rond middernacht aan de kant. De draaitafels kwamen te voorschijn en met o.a. Remy, Stef Vrolijk en Remski werd ook het tweede deel van de avond een succes. Eigenlijk was de overgang van de rock naar de dance helemaal geen probleem. Er gingen wat mensen weg, er kwamen wat nieuwe mensen binnen en de sfeer bleef net zo goed. Kortom, een erg leuk concept deze nieuwe combo!


Love2Party-facts
Opvallend: het hoge percentage vrouwen. Waar vind je 60% vrouwelijke bezoekers? Nee, waar vind je 60% vrouwelijke bezoekers die ook nog eens de tent afbreken?
Dranktechnisch: 2 euro voor bier in een grote plastic beker. Zo'n beker waarbij je twijfelt of je die nu op de grond mag gooien of niet.
Bartijden: tijdens concert geen wachttijd! Aan de bar genieten van een live-optreden, prima!
Plastijden: in het Paard is alles ruim opgezet, geen wachttijden
Dieptepunt:onder het mom van de journalistieke plicht toch maar even backstage gaan kijken. Helaas hadden we niet de juiste bandjes. Maar de drie hoogblonde dames die met ons mee liepen langs 'geen toegang' hadden die toch ook niet? En dan hebben we het nog niets eens over de ook aanwezige Katja en Bridget.
Hoogtepunt 1: de constatering dat Kane live nog beter is dan op de CD/DVD!
Hoogtepunt 2: de combi van Rock en Dance die uiterst verfrissend overkwam.
Oordeel Love2party: Kane gaat volgend seizoen voor de Championsleague.
Het cijfer: 8

Kane
Audio Deluxe

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws