Funk Me @ Land van Waas - Rdam, 8 mei

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Oude en nieuwe funk op het Westelijk Handelsterrein



Wat zijn je motieven om een feest te gaan geven? Voor sommigen gewoon geld verdienen, een nieuw merk promoten of bijvoorbeeld een tent/club vol zien te krijgen zodat de baromzet goed is. Of je geeft een funkparty uit liefde voor deze muzieksoort en om een leegte te vullen in de stad. Rotterdammers Andre Dadi en Ron Wood kennen elkaar al jaren en hebben met veel enthousiasme de krachten gebundeld voor de eerste editie van Funk Me.

Tekst: FF Erik
Foto's: Claudia & FF Erik


Waarom? Ron Wood zegt in het persbericht: "Een groot deel van het uitgaanspubliek is uitgehoused en zoekt naar iets anders. Funk Me besteedt dan ook geen aandacht aan urban music, zoals hip hop R&B en 2-step, want voor de liefhebbers van dit genre is er in Rotterdam al genoeg te doen. Funk Me concentreert zich helemaal op oude en nieuwe funk. Daarom werk ik samen met dj Andre Dadi, ook wel de peetvader van de funk genoemd, die vooral in de jaren 80 furore maakte in zaken als Full Moon en de Tudor."



dj Andre Dadi

dj Ron Wood

87 jaar levensvreugde!


Op zaterdag 8 mei was deze kick off, zoals dat zo mooi heet, voor velen een aangename afwisseling voor de zaterdagavond. Wanneer je op deze dag uit wilt gaan in de Maasstad kom je weinig verheffends tegen. Veel clubs spelen op safe en programmeren een rijtje bekenden met af en toe een grote naam uit binnen- of buitenland. Uitzonderingen daargelaten maar voor verse dingen moet je goed zoeken. En je gaat toch uit voor het avontuur, niet waar? Om verrast te worden bijvoorbeeld of om deel te nemen aan iets wat goed voelt.


De organisatie wilde er een vriendelijk feest van maken.
Sponsors APE en kledingboetiek Sister Moon hadden een speciaal t-shirt ontworpen wat gewonnen kon worden bij diverse prijsvragen op het internet. Door de kleinschalige opzet kon je voor slechts 7 euro naar binnen. Een haast voor-euro-se prijs dus. Bij dit soort initiatieven ligt de nadruk nog gewoon op het bieden van een gezellige nacht.

Waar is dat, het Westelijk Handelsterrein?
Waarschijnlijk kwamen veel bezoekers van Funk Me voor het eerst op het Westelijk Handelsterrein. Tijdens de laatste Museumnacht was het WHT ook al een ontdekking voor jonge mensen. Onbegrijpelijk, want het tot horecagebied verbouwde en uit 1894 stammende rijksmonument wordt al meer dan twee jaar druk bezocht. Maar misschien komt het door de wat eenzijdige samenstelling van publiek. De luxueuze omgeving en exclusieve restaurants wekken de indruk een speeltuin voor rijkeluiskinderen te zijn. Juist door dit soort type feestjes hier te houden krijg je een gezondere ambiance. In het Land van Waas zijn de komende tijd meer kwaliteits muziek/dans avonden. En op zaterdag 22 mei is er in pakhuis 14 een Circle of Sole!



Het grappige van kleine party's is dat je kan zien dat de makers bereid zijn er veel moeite voor te doen. Je proeft de gedrevenheid om het er goed uit te laten zien. Vrolijk en kleurrijk. De drie zwevende Funk Me Angels, een metersgrote Time Square afbeelding, een schommel (waar haal je die zo gauw vandaan?), bewegende beelden van vj Paul niet te verwarren met dj Paul (Elstak), twee hostesses bij de deur met een zelfgeknutseld beveiligings V-tje of de lieve modellen op skates met snoepjes (zie foto's). Het styling duo Margaret West & Debby Dior heeft het deze keer even zonder Debby moeten doen wegens omstandigheden, maar bij Funk Me 2 zal het duo proberen dit alles te overtreffen.


Het gaat bij zo'n eerste keer nooit helemaal perfect. Goed om van te leren voor de volgende keren. Zo zat de hele crew nog voldaan een beetje uit te buiken van het Funk Me-nu en wilde net de dessertkaart vragen toen het Land van Waas al gestaag volliep met bezoekers. Is het al zo laat? Laat die cappuccino maar zitten! In allerijl werd het restaurant in een feestzaal veranderd en begon Andre met de dansbaarste en diepste platen uit zijn collectie van +/- 15.000 stuks. Kakelvers klinkende zuivere oude funk. Yeah!


Bij de gasten was de waardering voor deze tijdloze muzieksoort aan de gezichten te zien. Het is dan ook een inspiratiebron voor veel dancegenres. De kat werd kort uit de boom gekeken. Bij Talking All That Jazz van Stetsasonic kwam de crowd los.
De set van Ron Wood met veelal nieuwe platen sloot mooi aan bij die van Andre. Deze David en Goliath van de funk hebben wederzijdse bewondering voor hun platenkeuzes. De kennis van deze muziek en het gevoel ervoor werken aanstekelijk op de dansvloer.
Ik meen dat er na de laatste barronde tot vijf keer toe een allerlaatste plaat opgezet is door Andre. Als het aan de nog stampvolle dansvloer had gelegen hadden ze blijven dansen tot de zon boven het Land van Waas op zou komen.

Graag zien we in Rotterdam meer van dit soort spontane initiatieven.
Met de 1,4 miljoen mensen die in de regio Rotterdam-Rijnmond wonen is het verbazingwekkend dat er zo weinig party's met durf georganiseerd worden. Kom op mensen. Verzin iets moois, regel het en ga ervoor. The people will love it!


De volgende Funk Me vindt plaats over twee maanden


Land van Waas
Westelijk Handelsterrein
APE
Interview met Ron Wood

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws