Household @ 020 - Adam, 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Hi Ha Household


Voor het eerst in negen jaar was er weer een heuse Koninginnenacht in Amsterdam. Vrijwel alle clubs hadden een boeiend programma uit de kast getrokken. Wij kozen voor Household, die in de 020 de Duitse dj/producers Karotte en Tobi Neumann had uitgenodigd.

Tekst: Iddo
Foto's: Hein

Veel mensen zijn het er over eens dat de portiers van 020 de meest irritante van Amsterdam zijn. (Op de voet gevolgd door de uitsmijters van Paradiso.) Tijdens de fouillering gaan de heren tot het uiterste, zodat het een eeuwigheid duurt voordat je binnen bent. Klaarblijkelijk zijn deze bulldogs daar op aangesproken, want dit keer viel het allemaal erg mee. Snel stonden we dan ook op de dansvloer waar de sfeer er al goed in zat. De zaal was aangekleed met oranje-attributen en teksten als 'Hi Ha Household', wat het koninginnenachtgevoel enigszins versterkte.




Na de sets van de Household-residents was het tijd voor een lang back2back optreden van de Duitsers Tobi Neumann en Karotte. Tobi Neumann was voor de laatste keer in ons land tijdens Technootjes in de Groningse Simplon. Daar draaide hij voor een uitzinnig publiek de betere clickhouse. Karotte is vooral bekend van zijn marathonsets in het altijd gezellige U60311 te Frankfurt.




De eerste paar uur werd er vooral housemuziek gedraaid van het niveau Tiefschwarz. Daar kon het publiek wel bekoren. Maar door de drukte, steeg de temperatuur naar ongekende hoogte, hetgeen door sommige bezoekers als nadelig werd ervaren. Zodoende gingen vele van hen rond vieren naar huis en bleven de echte liefhebbers over.




Voor die liefhebbers had het Duitse duo nog een flinke stapel boeiende muziek klaarliggen. De house werd ingeruild voor clickhouse en techno, waardoor hun optreden behoorlijk de diepte in ging. Om de sfeer te versterken, gedroeg Karotte zich opvallend met trekjes dat deed denken aan een Ricardo Villalobos in topvorm.




Helaas lukte het 'Mr. Wortelsap' niet om goed in te haken op de platen van Neumann. Er werden wel waanzinnig lekkere platen gedraaid, maar de mixen werden afgeraffeld en sommige platen stonden soms wel zes minuten op. Dat leverde saaie momenten op. Maar het merendeel van het publiek leek zich daar niet aan te storen. Tot het einde was de sfeer top. Een betere aftrap van koninginnedag konden we ons niet wensen.

Excuses voor de late plaatsing

DJ Karotte

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws