Opium @ Hemkade, Zaandam - 3 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Opium is verslavend!


Voor de tweede maal sloegen The Getaway, Starsz en de mensen van NL Lounge de handen ineen, voor een gezonde dosis Opium. De vorige editie was geslaagd en zorgde voor een overbrugging tussen een intieme clubavond en een megaparty zoals Innercity. Benieuwd of de beloftes van de organisatie waargemaakt konden worden, reden we zaterdag 3 april richting Zaandam.

Tekst & foto's: Flexy Frank

Rond middernacht is het al erg druk op het terrein rond de Hemkade. Vele (dure) auto's staan in de rij voor een parkeerplekje. De entree is goed geregeld, met overkappingen tegen de regen en correcte security. In de ontvangstzaal staat een DJ te draaien, als we ons niet vergissen Narouz. Het is hier wat koud, maar de prachtige aankleding en de zwoele beats heten de gasten toch een warm welkom.



De zo goed als uitverkochte Hemkade is van binnen bijna onherkenbaar. Overal vele doeken, kussens, spannend verlichte hoekjes en halletjes. De vele zalen en zaaltjes in combinatie met het ontbreken van een timetable/plattegrond zorgen voor een spannende tocht in een Oosters doolhof. Op het ene moment sta je in de pianobar van Rotterdam's nachtburgemeester Jules Deelder, en 5 minuten later tussen de uplifting tunes van Marnix in de achterzaal. De man/vrouw verhouding is trouwens goed.


De hoofdzaal is mooi aangekleed. In het midden staat een grote catwalk, inclusief prachtig uitgelichte fontein, met op het einde de DJ booth. Dit ziet er indrukwekkend uit, maar zorgt er tegelijk voor dat de dansvloer als gangpad gebruikt wordt. Dit omdat de ruimte tussen de DJ booth en de bar wat klein geworden is. Het uitzicht vanaf het drukke VIP deck is ook erg geslaagd. Nippend aan de Moet, naar de dansende mensenmassa kijkend, aangestuurd door godfather Dimitri.




Alles lijkt goed te gaan in de Hemkade, totdat Derick May aan zijn set wil beginnen. Slechte of vuile naalden/vinyl zorgen ervoor dat de platen van May telkens over slaan. Iedereen moet de catwalk verlaten, hetgeen voor een dompertje zorgt. Gelukkig vangt Miss Bunty de hierop volgende stilte goed op met haar geweldige vocalen.


Tijd om even in de andere zaal te gaan kijken. Via 2 zalen en verscheidene trappetjes komen we uit bij de achterzaal. Hier staat Isis de sterren van de hemel te draaien, met een heerlijke techhouse set. Haar boekingagency Magma staat ook steeds meer in de spotlights, zowel in Miami op de WMC als in Nederland, waar Shiva komende zondag 11 april Awakenings mag openen. Tussen de DJ's door treden ook verschillende acts en bands op, waarvan helaas de ene beter aanslaat dan de ander.




Als laatste neemt Laidback Luke het over in de achterzaal. Zijn typische sound doorspekt met veel eigen werk en samples zoals "Rocking with the Best" zorgen voor een enthousiast publiek. Het is hier echter zeer warm. Daarom wordt besloten om nog even terug te gaan naar de hoofdzaal. Daar draait Derick May een stevige funky set, notabene met Dimitri's platen. (Waarschijnlijk omdat er iets was misgegaan met zijn bagage op het vliegveld).




Concluderend kan van een zeer geslaagde avond worden gesproken. De organisatie lukte het om een erg goed gevarieerd feest neer te zetten op een gewaagde locatie. Waarschijnlijk zal Opium ons twee maal per jaar gaan geven waar we onbewust al zeer lang naar gesmacht hebben...

Opium

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws