Traffic on Tour @ Doornroosje, Nijmegen, 27 maart

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Traffic & Planet Rose: match-made-in-heaven!


Het Amsterdamse Traffic combineren met het Nijmeegse Planet Rose leek van tevoren al een match-made-in-heaven. Met een line-up vol toppers uit binnen- en buitenland stonden de organistaties samen garant voor een perfecte technoavond.

Tekst en foto's:Stamp

Resident Pure beet het spits af in de grote zaal. Met een gevarieerde set wist hij het vroeg toegestroomde publiek al snel in beweging te krijgen. In de kleine zaal deden Traffic's eigen clickhouse specialisten Aron Friedman en Laurus Lauhaus dit ook. Met een vrolijke mix van diepe minimal plaatjes en met wat funkier werk zorgde zij er voor dat het hier al snel vol stond.
Om 1 uur begon in de grote zaal Echoplex aan z'n live act. Helaas pakte deze minder goed uit dan verwacht. Op zich was het allemaal wel goed, maar wat ontbrak was de melodie. Juiste de Detroit-achtige melodieen maken zijn producties op Soleil zo goed. Toch sloot de act wel goed aan bij de volgende dj. Bart Skils is hard bezig Nederlands beste techno dj te worden. De set die hij vanavond neerzette was er weer een van bijzondere klasse. Hier en daar wat offbeat klappers, veel stevige platen en wat duitse diepe tracks maakten het geheel bijzonder dansbaar.In de kleine zaal was het goed feest toen de Wighnomy Brothers aantraden. In no time werkten ze een fles wodka weg, pakten hun platen tevoorschijn en begonnen te draaien. De heren Robag Wruhme en Monkey Maffia weten hoe je een feestje moet bouwen. Met een uitzonderlijke mix van bekende en minder bekende mininmal platen zette zij de tent op z'n kop. Het publiek had dit door en al snel was het in de kleine zaal drukker dan in de grote.Wonderlijk want in de grote zaal stond het Bratislaafse offbeat duo Rumenige feat. Loktibrada hun populaire sound de zaal in te pompen. En hoe! Laag over laag over laag over laag vlogen de beats en melodien je om de oren. Een onwerkelijk gevoel van ruimtelijkheid overviel je als je middenin dit geweld stond. Als je een boel energie over had kon je die hier kwijt.De meeste mensen kozen echter voor de warmte van de kleine zaal. De drie uurs set van de broertjes uit Keulen zorgde voor bizarre tafrelen. Toen de lichten aangingen en het eigenlijk voorbij moest zijn gingen ze rustig door. Stoicijns werd er door gedraaid. Toen het echt zo ver was kwam er als laatste een prachtig Aphex Twin plaatje op de tafel en zo werd de avond in stijl afgesloten.Meer Traffic of Planet Rose?

Traffic:
- 14 Mei: Bart Skils, Dash & Dry, Exium (live) @ Melkweg

Planet Rose:
- 10 April: Captain Comatose (live), LL, B-Tek
- 24 April: Joris Voorn (live ), Zachary Lubin aka Mumtaz, Gennaro Le Fosse, Sender Records label night

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws