Dj Spinna @ Woo Circle - Adam, 21 maart

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Wordt Jimmy Woo de nieuwe RoXY?


Iets meer dan drie maanden geleden opende de Jimmy Woo voor het eerst zijn deuren. Sindsdien heeft de club aan het Leidseplein een stevige positie in het Amsterdamse nachtleven verworven. De club voerde een volwassen, maar ook zeer gedurfde promotiestrategie: er werd namelijk geen enkele promotie gemaakt. Geen posters, geen flyers, geen line-ups, geen aankondigingen, niets.

Tekst:Roelf Jan Duin
Foto's:Jos Kottmann

Het blijkt een succesformule: binnen een mum van tijd is het verhaal via het mond-op-mondcircuit door Amsterdam verspreid: er is een nieuwe, exclusieve club geopend en iedereen wil daar zijn geweest. Combineer dit met een zeer streng deurbeleid en zie daar het resultaat: ieder weekend staat de Korte Leidse Dwarsstraat vol met mensen die (vaak tevergeefs) wachten totdat ze naar binnen mogen. En hoewel niemand het uit durft te spreken - omdat het een cliche is dat bij iedere nieuwe Amsterdamse club wordt gebruikt - klinkt toch heel soms, heel zachtjes het verboden "R-woord", waarbij de vergelijking wordt gemaakt met die afgebrande club op het Singel.
Of al deze ophef terecht is, is de vraag. Feit is dat de Woo Circle, zoals de zondagavond in de Jimmy Woo heet, de plek is waar muziekliefhebbers meer dan aan hun trekken komen. Met Cassie 6 als resident dj en gastoptredens van Leroy, Antal, Metro Area en Phil Asher worden iedere zondagavond van acht tot drie uur muzikale grenzen verlegd, en het liefst overschreden. En als er een dj is die geen grenzen kent, dan is dat dj Spinna wel. Afgelopen zondag stond de uit Brooklyn afkomstige Spinna in de club die de dag erna een Gouden Kabouter zou ontvangen vanwege zijn beste geluidssysteem.
Bij binnenkomst stond Cassie 6 op de plaats waar hij het liefst staat: achter de draaitafels. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Amsterdammer de laatste paar keren in de Jimmy Woo geen verpletterende indruk had gemaakt. Zijn sets dreigden zelfs enigszins voorspelbaar te worden. Maar deze zondag was Cassie in topvorm! Een verrassende, afwisselende maar constant boeiende set zorgde ervoor dat de kelder van de Jimmy Woo al vroeg gevuld was met dansende mensen. En toen de obscure discoklassieker "Go Bang!" van Dinosour L gedraaid werd en de handen de lucht in gingen, was het duidelijk dat de dansvloer klaar was voor de grote man van de avond: dj Spinna.
Na de inmiddels traditionele aankondiging van MC Gary nam Spinna zijn publiek mee op een muzikale reis die ruim drie uur zou duren. Werkelijk het hele omniversum van dansmuziek werd verkend. Broken beats van DKD's "Future rage" en de Kenny Dope remix van "Cerca de mi", een kwartier durende versie van James Brown's "Sexmachine", hiphop van Public Enemy en De La Soul (met een meeschreeuwende dansvloer: "Saturdaaayyyy!"), houseklassiekers als "Can you feel it?" en discokrakers als Chaka Khan's "I know you, I live you", alles kwam voorbij, briljant aan elkaar gemixt. Spinna bewees ook de effectenmachine en de EQ's als geen ander te beheersen, waardoor zijn eigen remix van Shaun Escoffery's "Spacerider" klonk alsof het een compleet ander nummer was. En nadat om half vier Queen's "We will rock you" als laatste plaat geklonken had, gingen de 12.000 lichtjes van de Jimmy Woo aan. Er was een einde gekomen aan een fantastische avond in een club die na drie maanden zijn pretenties meer dan waard heeft gemaakt.

Woo Circle

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws