Uitreiking Gouden Kabouter Awards @ Paradiso, 22 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Amsterdamse taferelen tijdens uitreiking Gouden Kabouter Awards



Duncan Stutterheim tijdens een speech vol macabere zelfspot

De uitreiking van de Gouden Kabouter Awards in Paradiso afgelopen maandagavond, is uitgelopen op een typisch Amsterdamse aangelegenheid. Toen Las Palmas uit Rotterdam de Vergulde Gnoom voor beste club in ontvangst nam, vlogen er nogal wat plastic glazen rakelings langs de twee Las Palmas-afgevaardigden die het beeldje op het podium in ontvangst namen. De prijs voor beste club werd vrij laat op de avond uitgereikt en het publiek - op dat moment al flink uitgelaten als gevolg van de drankconsumptie - liet zich niet altijd van zijn beste kant zien.

Tekst: Jeroen Veenstra
Foto's: Jos Kottmann


Vrij van zorgen (normaal organiseren veel van de aanwezigen zelf de feesten) moedigden de aanwezigen onder andere Frankie D (grote winnaar met 3 Gouden Trollen) aan en luisterden zij naar de speech van Duncan Stutterheim. Geheel tegen de verwachting in was de opperbaas van ID&T op komen dagen tijdens de ludieke ceremonie (met 'Idols' als ver doorgevoerd thema) en reikte hij de prijs voor meest veelbelovende feestorganisatie 2003 uit aan 'Supernatural'. Vervolgens nam hij ook de prijs voor beste radioprogramma maar in ontvangst. Even daarvoor was 'Hey Tech', dat wordt uitgezonden op ID&T Radio en wordt gepresenteerd en gemaakt door Michel de Hey, al verkozen tot de winnaar van de Goudkleurige Lilliputer bij de beste radioprogramma's. Michel de Hey was echter niet aanwezig en Stutterheim nam de honneurs als eigenaar van ID&T Radio even voor hem waar.








Hij maakte van de gelegenheid gebruik om een toespraak vol uiterst macabere zelfspot voor te dragen tegenover de zaal vol haters. Alles wat hem ooit is verweten, gebruikte hij in de speech. Zo bedankte hij de bezoekers van Innercity die 'er elke keer weer intrappen'. De Gabbers die altijd XTC zijn blijven slikken, waaraan ID&T volgens boze tongen veel geld heeft verdiend. Verder bedankte hij de voormalige ID&T-medewerkers die zelf iets zijn gaan organiseren. Zijn vader (Cor Stutterheim, directeur van CMG, red.) voor al het geld dat hij heeft gedoneerd en zijn broer Miles, omdat hij zichzelf tegen een boom heeft doodgereden, en Duncan zodoende meer zal erven. Verder bedankte hij collega organisator Sander van der Sluijs van Extrema (die onlangs in de Nieuwe Revu over ID&T zei: 'in het begin van de house draaide het om 'Love & respect', totdat ID&T zich er mee ging bemoeien.') voor het brengen van Love & Respect in de dancescene. Stutterheim sloot zijn rede af met: 'Maar bovenal bedank ik mijzelf', waarop hij met Kabouter in de hand van het podium afliep.








Het was een opmerkelijk intermezzo tijdens een gezellig gala - met die lange tafels op de dansvloer net een bierfeest in Munchen - waar verder ook Eric De Man (als dj die het meest geschikt is om als bondscoach te fungeren), Real El Canario (als nieuw talent), Jack Undercover (meest slecht geknipte dj) en Miss Bunty (minst irritante MC) een Edelmetalen Hobbit ontvingen. De Dwarf voor beste website ging naar '3Voor12' en Awakenings werd tot fijnste festival gekozen.






De winnaars van alle rubrieken:
1. Welke DJ zou je kiezen als Bondscoach voor de Nederlandse Elftal: Eric de Man
2. Beste live (dance) band/optreden van 2003: Moloko
3. Meest sexy DJ Mannelijk: Joost van Bellen. Vrouwelijk: Marysol.
4. Welke DJ zou je zeker niet willen hebben als bovenbuurman: Frankie D.
5. De Vaaghuyzen wissel-trofee voor beste DJ cafe: Getaway Cafe.
6. Flops, flaters & schandalen van het jaar 2003: faillissement van BG
7. Posthume Kabouter 2003: Barry White
8. DJ met het slechtste kapsel: Jack Undercover
9. Meest veelbelovende feestorganisatie van 2003: Supernatural
10. Beste feest op een bijzondere locatie: Photonic Festival in de Soester Bossen
11. Beste act/show: Wannabe a Star & Miss B-Haves paaldansen
12. Nieuw talent: Real el Canario
13. Beste Club: Las Palmas
14. Beste nieuwe underground clubnacht 2003: Creme de la Gutter (Frankie D)
15. Beste Soapy-DJ: Egbert-Jan Weber
16. Beste nieuwe tent: Paard van Troye
17. Fijnste festival 2003: Awakenings
18. Meest/minst irritante MC met een 'B': Miss B
19. Best dressed DJ: MC de Waal (The Fashion DJ)
20. Beste VJ's: REL
21. Minste irriterende portiers: Melkweg
22. Favoriete platenwinkel: Dance tracks
23. Beste website: 3voor12
24. Favoriete radioprogramma: Hey Tech (ID&T)
25. Club met het beste geluid/geluidssysteem: Jimmy Woo
26. Opperkabouter: Inez de Jong
27. Beste speech van de avond: Frankie D

DJ Fanclub

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws