Reactor @ Warehouse 294, R'dam - 13 maart

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Kernfusie tijdens Reactor


De verwachtingen van de eerste Reactor van dit jaar waren hooggespannen. Niet zonder reden, want het afgelopen jaar heeft de organisatie vooral de aandacht gericht op haar andere geesteskindje, Creator. In 2004 is de grotere broer daarentegen veel sterker vertegenwoordigd. Met maar liefst vier edities op het programma wordt de tijdelijke afwezigheid met een geregeld weerzien goedgemaakt. Om de comeback kracht bij te zetten is gekozen voor een authentieke locatie in het Rotterdamse havengebied. Een monumentale loods uit 1914 in een gebied waarin tot op heden vooral schuinsmarcheerders de weg goed kenden.

Tekst: Robin
Foto's:
Swan

Met een verrassende line-up, een prachtig onderkomen en goede service konden de bezoekers
13 maart hun lol niet op. Meteen bij binnenkomst in de grote zaal sprong de verzorgde decoratie in het oog. Als een wall of fame prijkten de namen van eerdere publiekstrekkers op aluminium platen boven de dansvloer. Deze keer geen Adam Beyer en Monika Kruse, maar minder gevestigde namen als het duo Rumenige feat. Loktibrada, de Japanner Takaaki Itoh en yankee Dylan Drazen. Het geluidssysteem van Funktion1 stond in de techno- en housezaal wederom garant voor een zuivere weergave van alle tonen.
Als enige dame in het programma mocht DJ Floornoiz de avond openen. Floortje van der Vlist wist het handjevol vroege vogels met een gedegen set op te warmen voor wat komen zou. Een half uur voor middernacht was het de beurt aan de Grovskopa. De Zweed liet er duidelijk geen gras over groeien. Uiterst geconcentreerd joeg hij anderhalf uur lang stevige platen met af en toe een stringlijn door de speakers. Zijn set beantwoorde zichtbaar aan de vraag van de inmiddels volgelopen technozaal. Grovskopa heeft hiermee gedurende zijn ontmaagding in ons kikkerlandje absoluut een goede beurt gemaakt.
Mede door het geweld van zijn voorganger viel de uit Japan ingevlogen Takaaki Itoh een beetje met zijn neus in de boter. De eerste minuten liet hij het publiek als een overactieve hond gedwongen stilzitten in hun mand. Het plotseling intreden van de bass kon niet verhinderen dat de gewillige toehoorders de gehele set een afwachtende houding aannamen. Ondanks zijn uitgekiende live optreden wist Itoh niet te overtuigen. Het tweetal DJ Toky en DJ Dalo, beter bekend als Rumenige feat. Loktibrada, kwam veel beter uit de verf. Toch wisten de meeste aanwezigen ook hun gevarieerde set niet op juiste waarde te schatten.De Amerikaan Dylan Drazen heeft het er 13 en 14 maart maar druk mee gehad. Naast een lekkere set in de techno area, gaf hij ook acte de preseance in de naastgelegen housezaal. Als het scenario van een nachtmerrie moest Drazen vanwege een conflict met het Nederlandse Rub.ber Bookings zijn spullen in de ochtenduren overdragen aan een vroeg actief deurwaarderskantoor. In de kleine zaal was het onder de regie van Clarence Brandon, Dave Harder en Armand goed vertoeven voor hen die onder the angry mammies hooting and hollering over metallic techno chaos gebukt gingen.
De finale van de avond kwam voor rekening van Vin-iLL en de Amerikaan DJ Amok. Rond vijf uur in de ochtend kreeg onze landgenoot de taak om de weg vrij te maken voor zijn opvolger. Met weinig moeite wist hij het dappere gekrijs van de meeuwen buiten te overstemmen. Als afsluiter trad de man aan die zijn pseudoniem met recht eer aan doet. Wie niet luisteren wil, moet maar voelen, zal Amok gedacht hebben. Door zijn grof geschut aan snoeiharde tracks moeten bij de autoriteiten verschillende meldingen zijn binnengekomen van een aanslag in uitvoering. Niet eerder dan half acht zou de sterke arm langskomen om de murw gebeukte bezoekers uit hun lijden te verlossen.
Op zaterdag 15 mei zal het westelijk haventerrein opnieuw op haar grondvesten schudden. De organisatie heeft ook voor deze editie van Reactor weer een stralend programma op de plank liggen. Niet alleen James Ruskin, Misjah en Sven Wittekind zullen hun opwachting maken, ook Reeko is geboekt om met een live optreden zijn debuut op Nederlandse bodem extra kleur te geven. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar met deze succesformule kan het bijna niet meer fout gaan. Kortom, elke technoliefhebber zou de eerstvolgende Reactor met koeienletters op de kalender moeten zetten.
Volgende Reactor, 15 mei 2004 Reactor@ Warehouse 294, Havens West, Rotterdam. Area one: Mark Broom, James Ruskin, Reeko (live), Misjah, Bart Skils, Dave Harder. Area two: Sven Wittekind, Andreas Kremer, Carlos Rios & Vincent de Wit (live), Kaoz, Emilio Ferreira. Area three: Hosted by Lofar (Berlin Underground), Steve Bug, Jay Haze, Zip.

Reactor Events

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws