Loveboat 2.0 @ Ocean Diva - Adam, 6 mrt

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Loveboat: begrip in de Amsterdamse scene


De Loveboat-feesten zijn al tijden een groot succes. Vaste bezoekers weten dat je op tijd je kaartje moet kopen om aan boord te mogen stappen. Voorgaande edities hadden thema's als 'Head Banger's Ball' en 'Gangster's Paradise', dit keer was "Las Vegas" aan de beurt.

Tekst: Ian
Foto's: Frank


Vroeg aangekomen bij de Passenger Terminal Amsterdam (PTA) worden we in een partytent verwelkomt. Na een grondige fouillering door het correcte deurpersoneel wordt aan iedere bezoeker een rood briefje uitgedeeld waarop wordt verzocht verstandig met drugs om te gaan en gewaarschuwd voor strenge controles. Een logisch gevolg nadat de laatste editie van het feest op last van de officier van justitie vroegtijdig werd beeindigd. Dit omdat meerdere mensen het schip op een brancard hadden verlaten.



Vanaf de kade maakt de Ocean Diva een imposante indruk. Het witte schip heeft een enorme omvang (lengte 86m, breedte 16.5m), biedt plaats aan maar liefst 1500 feestgangers en schijnt het modernste partyschip van Europa te zijn. Eenmaal binnengekomen blijkt het thema van de avond, Las Vegas, overal terug te komen in de decoratie. De boot is omgetoverd tot een casino waarin letterlijk met geld wordt gestrooid, overal liggen bankbiljetten op de vloer.


Medeorganisator Bas the Funky Bastard bijt het spits af en weet de snel volstromende dansvloer te boeien. Hij draait een energieke set waarin George Michael's 'Amazing' (Full Intention remix) goed op zijn plaats is. Hoewel Roog op de flyer stond aangekondigd was hij er vanavond niet bij, het gerucht ging dat hij naar Miami was om de jaarlijkse MWC bij te wonen. LaCroix vervangt hem probleemloos en weet de inmiddels overvolle dansvloer in de greep te houden. Ondanks dat het echt gigantisch druk is op sommige plaatsen blijft iedereen er verassend vriendelijk onder, geen geirriteerd gezicht gezien.


Op het voordek is het goed vertoeven. Hier is nog ruimte op de dansvloer en draait 3FM's Giel Beelen als onderdeel van de 'Drive-inn show' een eclectische set. Plots maakt de boot een bocht achteruit, de dansvloer begint licht te deinen en vervolgens worden de echte zeebonken van de landrotten gescheiden. Een frisse neus is gelukkig snel gehaald en dit voorkomt meteen dat het uitzicht over de schitterende Amsterdamse skyline wordt gemist.




Terug naar de grote zaal waar de door de MC als "Holland's nr.1 DJ" aangekondigde Erick E de avond in stijl af sluit. Dat de linkerhelft van het Funktion One geluidssysteem regelmatig wegvalt lijkt niemand te deren. De sfeer is opperbest en dat wordt beloond met een half uur durende toegift waarin vele klassiekers de revue passeren.


Dat de succesformule werkt is in Amsterdam al ruimschoots bewezen. 29 maart is Rotterdam aan de beurt! Het thema zal "Gangsta's Paradise" zijn en voor deze editie zijn naast residents Erick E, Roog en Billy de Klit ook Now & Wow jocks Lacroix en Jip Deluxe toegevoegd aan de Maindeck line up. Op het Upperdeck zullen Ted Langenbach en het LP Go Play DJ Team Ed & Willem Bever hem bijstaan met zijn Drive Inn show.

Loveboat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws