Rotterdam Promotieprijs @ Stadhuis, R'dam - 13 feb

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Now & Wow krijgt Rotterdam Promotieprijs


Zo bont was het nog nooit eerder gemaakt in de schitterende Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis. Er worden hier wel vaker partijtjes gegeven maar dat is even wat anders dan een party. Voor de pauze was het officiele gedeelte, daarna mocht er een heuse Now & Wow-sfeer gecreeerd worden. Met eigen dansers en dj's. Nadat Benny zijn eerste plaat opzette verlieten op een drafje verscheidene vooraanstaande en minder vooraanstaande Rotterdammers, die vooralsnog vooraan gestaan hadden, de zaal via de achteruitgang. Het merendeel vond het echter verdraaid interessant en amuseerde zich kostelijk. Het ontaardde hier en daar in fraaie tafereeltjes (zie foto's). Burgemeester Opstelten grapte dat hij bijna elk weekend met zijn vrouw in de Now & Wow te vinden was. Niet helemaal onwaar, Ivo is wel eens in de Now-zaal op de hoge dj-booth gezien, serieus kijkend en met een hoofdtelefoon op. Ladies and gentlemen we have dj Opstelten in thaaaa housssssse!!!

Tekst:FF Erik
Foto's:Jos Kottmann
Wat is de Rotterdam Promotieprijs nou eigenlijk?
Ruim 40 jaar geleden heeft een aantal mensen uit de journalistiek/p.r./voorlichting besloten een stichting op te richten. De Stichting Rotterdam Promotieprijs stelt zich ten doel ieder jaar de Promotieprijs uit te reiken aan een persoon, bedrijf of instelling die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de goede naam van Rotterdam. Eerder kregen bijvoorbeeld deze prijs: Sportclub Feyenoord, International Film Festival Rotterdam, Lee Towers, ir. B. van Berkel (architect Erasmusbrug), Radio Rijnmond, C. Helder (Restaurant Parkheuvel) s.s. Rotterdam (vlaggenschip HAL), Hotel New York, de Erasmus Universiteit en zelfs Bernhardine, het olifantje in Diergaarde Blijdorp.Niemand kan ontkennen dat Koos Hanenberg ('ik ben niet creatief') en Ted Langenbach ('ik ben niet zakelijk') veel voor Rotterdam hebben betekend. Neem bijvoorbeeld de SuperBimbo's, MTC's in de HAL, het Maastheater, het Berenei (voor de ouderen onder ons) of de allereerste feestjes van Ted in Lantaren/Venster en als laatste de Now & Wow. Vooral als samenwerkend duo vullen ze elkaar perfect aan. Net als in een goed huwelijk. Veel verder over de landsgrenzen dan meetbaar is hebben deze twee rare maar sympathieke snuiters de Maasstad gepromoot. Met welk doel? Een boterham verdienen? Ja natuurlijk, maar bovenal om het hier leuker te maken. Dat lukte, en hoe!

Met het openen van de Now & Wow kreeg de dancecultuur die al in de stad aanwezig was een grote stimulans. Iedereen timmerde al vanaf eind jaren '80 aan de weg. Veel mooie dingen waren bereikt. Prestaties die in Nederland maar soms juist nog meer daar buiten beroemd werden. Nighttown werd een begrip, later de Danceparade, veel dj's en producers braken internationaal door, maar de opening van The Ultra Desirable Relax- and Danceclub in het St. Jobsveem sloeg werkelijk alles. Dit is het, dacht menigeen toen hij/zij de grote deuren van de garderobe uitkwam en tussen de gietijzeren pilaren door de Now in liep. Een belangrijke thuiswedstrijd met volle tribunes, iedereen prettig gespannen, daar komt de aftrap... de energie die je dan glimlachend ontvangt verlicht je tred en geeft je het idee dat je de hele wereld aan kan. Laat de show maar beginnen!Er hoeft hier niet uitgelegd te worden wat de Now & Wow Vibe is. Of je er nou van hield of niet, je voelde in deze club een niet te evenaren sfeer. Men vond er vaak wat men zocht. Plezier, dans, muziek, kunst met een grote en kleine 'k', ongecompliceerde lol, liefde, sex.
Ted en Koos (en al die andere medewerkers) boden slechts een speeltuin. Je hebt nog altijd de mensen zelf nodig om het feest te maken. Maar zij verstaan wel de kunst om het gevoel wat je erbij krijgt fantastisch te laten zijn. Je wilt een nachtje los, doe het dan goed!
Maar laten we niet teveel in de verleden tijd praten. In het St. Jobsveem komen appartementen. Laat de melancholie nou maar varen. Het was er mooi geweest. Men transformeert het Lloydkwartier tot een classy woongebied en daar passen wij met onze luidruchtige hobby niet meer in.


De lovende woorden van de voorzitters en de Burgemeester op deze vrijdagmiddag deden de ontvangers van de prijs goed. En alle fans in de zaal natuurlijk ook. Rotterdam is trots. Ook de mensen die eigenlijk niet zo veel met dance hebben. Het is altijd fijn om te horen dat iets waar je je hele ziel en zaligheid in steekt gewaardeerd wordt door de hotemetoten. In een pittige toespraak van Andy Warhol jr. was duidelijk de hand van Ted te herkennen. Op een knappe manier wist 'de kleinzoon van' een noodkreet te uiten. Maak geen Disneyworld van de stad, laat dingen gewoon gebeuren, niet alles moet onder controle zijn. Hiermee haal je alle creativiteit uit de wereldstad die Rotterdam wil zijn. En meer van dit soort terechte kritische uitlatingen.Deze Rotterdam Promotieprijs is prachtig, erkenning in het zenuwcentrum van de bestuurlijke macht. Maar de echte erkenning zit veel meer in blije gezichten op de dansvloer, het gejoel, de handen in de lucht, de zwetende menigte die nooit meer te vergeten nachten aan het beleven is.De Graansilo zal straks zinderen. Allerlei avonturen zullen worden beleefd in deze betonnen kolos. Nieuwe dingen willen we, het is daar tijd voor. Alles wat dit bevlogen duo doet doet ze vol overgave en met een nimmer aflatend enthousiasme. Ze weten zich te omringen met doorzetters en liefhebbers. Dus met hier en daar wat tegenslag of niet... de Graansilo zal alle records breken!Love2party feliciteert hierbij Ted Langenbach en Koos Hanenberg met de prijs. En niet alleen deze twee mensen, ook iedereen die achter de schermen, in de coulissen, op de podia, achter de draaitafels, vj-booths, toiletten, bars en ga zo maar door een positieve bijdrage heeft geleverd aan Now & Wow.

Now & Wow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws