Voltt @ Paradiso - Adam, 7 feb

Partyscene Redactie | 11 oktober 2006
party reports

Less is more!

De minimale techno en clickhouse, zoals we het kennen van Steve Bug en Ricardo Villalobos, is mateloos populair. De opvolger van electro? Wie weet. In Groningen, Nijmegen en Eindhoven worden momenteel al veel clickhousefeesten georganiseerd. In de Randstad is de organisatie Voltt sinds jaar en dag hofleverancier van dit soort feesten. Afgelopen zaterdag was het weer raak in Paradiso met artiesten Ricardo Villalobos en Luciano.

Tekst:
Iddo
Foto's: Hein


Op de zaterdagavond vindt er vaak een concert plaats in Paradiso. Dat zorgt ervoor dat bezoekers van een clubavond pas laat naar binnen kunnen. Alhoewel de deuren vanavond om half een open gaan, duurt het erg lang voordat iedereen binnen is. En dat is lullig, want deze bijzondere nacht duurt maar 4,5 uur.

Normaal heeft iedereen de tijd nodig om in feeststemming te komen, zeker na zo'n vermoeiende binnenkomst. Maar vanavond lijkt het gezeur bij de deur van Paradiso geen invloed te hebben op de sfeer. Vanaf de eerste seconde is de Amsterdamse poptempel het decor van een dansende menigte. Bij werkelijk iedereen is een glimlach van oor tot oor te bespeuren. Dat komt grotendeels dankzij de sterke, gevarieerde vinylkeuze van organisatoren Kostas Hom en Bart Skils.


Vanavond wordt de kelder gehost door de eigenaardige Zwiele Deephouse-mannen San Proper, Meloen en Lauruz Lauhaus. Hier zijn de muzikale omstandigheden uiterst minimaal (kwa type house dan). Maar met een kop thee, koffie of tosti in de hand, heeft deze muziek een zeer relaxte uitwerking op het publiek. Meer power beleven we een paar verdiepingen hoger in de Klakson-ruimte. Steffi en Dexter laten op uitstekende wijze horen nog altijd een fascinerend label te runnen.



Iemand die ook uitstekend werk verricht is Luciano. Tot voor kort had bijna niemand van deze man uit Zurich gehoord. Maar dankzij de geweldige plaat 'Orange Mistake' is daar verandering in gekomen. Vanavond verzorgt hij een live-optreden met behulp van zijn eigen muziek. Op nonchalante wijze stuurt hij prachtige minimale klanken de ruimte in. Het is te soft om hevig op te dansen, meer om de heupen sloom alle kanten op te laten bewegen. Minpunt van deze live-show zijn de vreemde, onnavolgbare overgangen. Voor de rest een boeiend optreden van een muziekfreak waar we in de toekomst nog veel van gaan horen.

De volgende freak, de geboren Chileen Ricardo Villalobos, komt sloom van zijn zitting en loopt wankel naar de tafels om de eerste plaat op te zetten. Optredens van Villalobos beperken zich nooit tot muziek alleen. Hij staat bekend om zijn opvallende lichamelijke communicatie, wat een hoge amusementswaarde heeft. Alhoewel hij niet snel mixt, is er genoeg spanning dankzij een aantal waanzinnige clickhouse en dubtechno-nummers. Allemaal wat steviger dan we van hem gewend zijn, maar de ideale samenstelling voor een korte maar onvergetelijke avond in Paradiso.



Sommige feestganger willen na de laatste plaat van Villalobos meer en bezoeken de after in de 020. Een kleine maar zeer fijne, gezellige club. Een goede locatie voor een heftige afterparty. Na de frivole platen van Meloen, is het na achten tijd voor een aantal onvergetelijke uurtjes. Luciano en Villalobos draaien een back to back-set vol ideale zondagochtend muziek: uiterst minimaal maar van begin tot eind zeer fraai!

Voltt
Klakson

Liefhebber van deze muziek? Dan moet je absoluut naar Technootjes in de Simplon in Groningen op zaterdag 27 maart gaan. Artiesten deze avond zijn o.a. Reinhard Voight, Luciano en David Labeij.

Simplon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws