Layo & Bushwacka! @ Winkel van Sinkel - Utrecht, 31 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Prima rolverdeling Layo & Bushwacka!


Het was alweer een hele tijd geleden dat er een bezoek werd gebracht aan Utrechts meest bekende club: de Winkel van Sinkel. Dat had natuurlijk alles te maken met de line-up van vanavond: het Britse duo Layo & Bushwacka! Ter ere van het verschijnen van het mixalbum 'All Night Long' op End Recordings zijn beide heren al vanaf afgelopen september bezig met een tour door Europa. Afgelopen zaterdag was Utrecht aan de beurt.

Tekst & foto's: Kirsten


All Night Long is een ode aan hun residentie in de wereldberoemde Londonse club 'The End'. Overigens is dit pas het eerste mixalbum dat zij uitbrengen. Het album bevat een combinatie van vergeten classics en remixen van eigen hand en bestrijkt het gehele scala van hiphop, techno, funk en electro.
Deze keer bij de Winkel van Sinkel geen rij voor de deur. Misschien omdat vanwege het stormachtige weer de meeste mensen de rit naar Utrecht niet aandurfden? Het blijkt allemaal erg mee te vallen, want binnen is het al gezellig druk. Qua publiek is in de Winkel van Sinkel van alles te koop: studenten, goed gekleed dance-publiek en hier een daar een verdwaalde veertiger. Ze doen het misschien anders voorkomen, maar een echt deurbeleid kennen ze niet in de Winkel van Sinkel. Misschien is het juist daardoor dat er altijd een gezellige sfeer hangt binnen.
Zodra Layo (of was het nou Bushwacka?) zijn eerste plaat opzet, is het feest compleet. Ongeveer om het half uur wisselen ze elkaar af, en daar waar de ene wat meer technoplaten draait, brengt de ander breakbeatplaten ten gehore. Dit resulteert in afwisselende, maar energieke set die zeer de moeite waard is. Inmiddels is in de kleine zaal beneden dj Sandeep (de ene helft van het love2party dj team) aan zijn set begonnen. Met een set die bol staat van relaxte tech-house-platen, weet hij een goed alternatief te vormen voor de drukte in de bovenzaal.

Layo & Bushwacka!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws