Traffic @ Melkweg - Adam, 23 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Retedruk, maar wel gezellig


Na een periode van weinig feesten was Traffic afgelopen vrijdag het eerste serieuze technofeest van 2004 in de randstad. Zoals gebruikelijk had Bart Skils een fascinerende line-up gerealiseerd. Buitenlandse gasten waren Spanjaard Christian Wunsch en de Engelsman Mark Broom.

Tekst: Iddo
Foto's: FlexyFrank




De oude zaal en het cafe zijn bij binnenkomst afgeladen met bezoekers. Dat was de vorige keer wel anders. Toen hoefde je niet wurmend door de mensenmassa heen. Gelukkig heeft een volgepakt huis zo zijn charmes, want er ontstaan meer conversaties onderling en je leert sneller nieuwe mensen kennen.



Wil je meer ruimte en de drukte ontlopen, dan is de Melkweg galerie vanavond the place to be. Daar is een expositie te zien van fotografe Suzan van de Roemer. Met 'de kracht van Volendam' laat ze op confronterende wijze zien wat voor een doorzettingsvermogen de slachtoffers van de cafebrand hebben. Kunst tijdens een avondje uit slaat overigens goed aan, want de hele nacht zijn er veel bezoekers te vinden.



Maar de muziek staat tijdens Traffic zoals gebruikelijk centraal. In de oude zaal van het Melkweg-complex draait Lauruz Lauhaus. Door een late binnenkomst missne we helaas een groot gedeelte van zijn set. Maar de laatste platen klinken erg goed. Resident en organisator Bart Skils neemt het van Lauruz over. Door veel UK techno en Spaans werk te draaien, bereid hij de bezoekers voor op de hoofdgasten van vanavond.



Als eerste vindt de live-act van de Spanjaard Christian Wunsch plaats. Na Oscar Mulero is hij de tweede Spaanse technoartiest die veel bekendheid geniet in ons land. Dat komt vooral door zijn geweldige releases op Tsunami. Veel kenners spreken van een Wunsch-stijl dat zich kenmerkt door de off-beat en een flinke dosis Spaans temperament. Dat horen we tijdens het 50 minuten durende optreden. De bezoekers vinden het geweldig. Deze uitstekende artiest gaan we het komend jaar nog vaak in Nederland aan het werk zien.



Het cafe is de ideale plek om bij te komen van deze energieslopende Spaanse trip. Maar zoals al eerder aangegeven is het daar vanavond erg druk. Voor veel mensen zit er niks anders op dan de drank en andere versnapering op de gang te nuttigen. Gelukkig zorgen de dj's David Labeij, Eelco, Boris Werner en Aron Friedman er met minimale house voor dat het absoluut niet vervelend is om daar plaats te nemen. Na de dorstlesser begeven veel mensen zich richting de dansvloer.



Het is namelijk tijd voor het laatste optreden van niemand minder dan Mark Broom. Bij de harde kern is hij vooral bekend van zijn Pure Plastic-releases en het befaamde Rue East project. Bij het grote publiek heeft Broom zijn bescheiden populariteit te danken aan de samenwerking met Ben Sims. Vanavond draait hij solo een boeiende drie decks-set. We horen veel UK techno in combinatie met wat klassiekers. Dit wordt in de tweede helft vervangen door tribal techno. Mark Broom is met deze gevarieerde set een waardige afsluiting van een gezellige, maar erg drukke avond.



Traffic
Christian Wunsch
Bart Skils

Zaterdag 27 maart gaat Traffic on tour. Ze organiseert dan een feest in de Nijmeegse technotempel Doornroosje. Op het programma staan o.a. Rumenige & Loktibrada + een live optreden van Echoplex.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws