Ron Carroll @ More - Amsterdam, 24 jan

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Back Together


Tekst:Roelf Jan
Foto's:Jos Kottmann

Het is 25 juni 1988. In het Olympia Stadion in Munchen staan Nederland en de Sovjetunie tegenover elkaar in de finale van het Europees Kampioenschap voetbal. In de 54e minuut geeft Arnold Muhren een pass die lijkt af zwaaien richting de rechter cornervlag. En dan gebeurt het onmogelijke: Marco van Basten neemt vanuit een onmogelijke hoek de bal vol op de pantoffel en schiet de bal snoeihard maar loepzuiver over de verbijsterde doelman Dessajev heen. Marco van Basten maakte al eerder mooie goals en hij zou in zijn carriere nog vele mooie doelpunten maken, maar van de volmaakte schoonheid als deze zouden ze niet meer gemaakt worden. Dit is dus hoe perfectie eruit ziet.





Oranje wordt Europees Kampioen en Nederland explodeert. 2 Miljoen mensen zingen uit volle borst met Andre Hazes mee: "Nederland oh Nederland, jij bent een kampioen, wij houden van Oranje, om zijn daden en zijn doen!!!". Zelden werd chauvinisme, vaderlandsliefde en trots heftiger tot uiting gebracht dan tijdens de legendarische grachtentocht die de spelers door de hoofdstad maken.
Het zou nog lang onrustig blijven in Amsterdam...





Het is 24 januari 2004. In de More in Amsterdam draait Ron Carroll op de door Club Risk georganiseerde zaterdagavond. Ron Carroll houdt de dansvloer al anderhalf uur stevig in zijn greep met pompende en opzwepende house. Klassiekers als "Plastic dreams" worden afgewisseld met hits als Junior Jack's "E-Samba". En dan is het half drie en komen de eerste bekende klanken van zonder enige twijfel DE hit van het moment snoeihard maar loepzuiver uit de speakers . In de prestigieuze "Hype Chart" van het Britse blad Dj Mag werd deze plaat verkozen tot beste plaat van 2003 en grootheden als Louie Vega, Kenny Dope en Joey Negro namen de track op in hun compilatie cd's. Rogier en Greg van Bueren leverden al vele goede platen af, maar een plaat van de volmaakte schoonheid als deze hadden zij nog niet eerder gemaakt. Dit is dus hoe perfectie klinkt.
"Back Together" van Hardsoul met Ron Carroll ligt op de draaitafel en de More explodeert. Een stampvolle dansvloer zingt uit volle borst mee "I wanna come back to you, and put things together!!!".





En ook hier is enig chauvinisme en trots best op zijn plaats, want de plaat die "onze eigen" Roog en zijn jongere broertje hier samen met Ron Carroll hebben afgeleverd steekt zo ontzettend fraai in elkaar dat deze plaat wereldwijd een dansvloer anthem is.
In de kleine club in de hoofdstad is het feest inmiddels in alle hevigheid losgebarsten, en het feit dat Roog door ziekte helaas moest afzeggen, wordt moeiteloos goedgemaakt door Ron Carroll, die bewijst dat hij niet alleen over een prachtige stem beschikt, maar dat hij ook als dj zijn mannetje staat, door een heerlijke Chicago-houseset te draaien.
Het zou nog lang onrustig blijven in Amsterdam...





Club Risk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws