Oud & Nieuw @ Off Corso - R'dam, 31 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Gezelligheid troef in Off Corso


Was het maar ieder weekend zo gezellig als met Oud & Nieuw. Je gaat eerst thuis wat drinken met je vrienden en daarna om 12 uur naar het vuurwerk kijken. Dan rond een uur of 1 met zijn allen naar het feest waarvan je al weken van tevoren hebt besloten om naartoe te gaan. Eenmaal binnen is de tent vol en de sfeer opperbest. Iedereen wenst je het allerbeste toe, zelfs mensen die je nog nooit gezien hebt. Je hebt dan al te veel gedronken, maar dat geeft niets. Want met Oud & Nieuw mag alles!

Tekst & foto's: Kirsten





Als je een beetje van techno houdt, dan was je afgelopen woensdagnacht te vinden in Off Corso. Met Funk d'Void en een live-optreden van Secret Cinema stond al vast dat het een avondje knallen werd. Van Leroy, Phil Peoples en Thelonius werd verwacht dat zij in de lounge voor de broodnodige afwisseling zouden gaan zorgen. Dankzij de sponsor (een niet nader te noemen fabrikant van bubbeltjeswijn) staat bij binnenkomst voor de eerste 150 bezoekers een glaasje champagne klaar. Ondanks dat het al behoorlijk druk is binnen zijn de jassen snel weggehangen.




In de grote zaal draaien Joachim en Jay Samuel het publiek alvast warm voor de op handen zijnde beukende techno. Wat meteen in het oog springt is de aankleding van Off Corso. Normaal gesproken ziet het er al behoorlijk mooi uit, maar deze keer is het geweldig! Verticaal opgehangen roze met blauwgekleurde panelen met de namen van de dj's erop maken van de zaal een sfeervol geheel. Ook de lounge is overigens geheel in stijl aangekleed.




Na de intense warming-up van de ON-residents en nadat al mening champagnekurk de lucht ingevlogen is, neemt Lars Sandberg aka Funk d'Void het roer over. Met volledig getatoeeerde armen neemt hij plaats achter de draaitafels om een opzwepende set neer te zetten vol funky technoplaten. Degene die na verloop van tijd de harde bassen zat is, kan een beetje bijkomen in de lounge. Hier gaat het er muzikaal gezien heel wat rustiger aan toe, maar de feeststemming is er desondanks niet minder om. Het vaak aanwezige contrast tussen hetgeen in de grote zaal wordt gedraaid en wat in de lounge ten gehore wordt gebracht is toch wel 1 van de sterke punten van de ON-avonden in Off-Corso.




De grote afsluiting van de avond wordt verzorgd door niemand minder dan Secret Cinema (live). Arriverend vanuit Amsterdam (eerder op de avond stond hij geboekt op Awakenings) gaat meteen de beuk erin. Jeroen Verheij weet dit feest tot een climax te brengen en wanneer de lichten aangaan is de zaal nog zeker voor de helft gevuld. Met een gevoel van 'we hebben 2004 op een waardige manier ingeluid' gaat iedereen op huis aan.

Club On
Secret Cinema
Funk d'Void

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws