Dj Rolando @ Off Corso - R'dam, 27 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Off Corso loopt leeg tijdens set Dj Rolando


Het blijft natuurlijk lastig om voldoende bezoekers naar je club te trekken op de zaterdag tussen tweede kerstdag en Oud en Nieuw in. Mensen zijn of moe van het vorige feest of willen hun kruit nog niet verschieten in afwachting van Oud en Nieuw. Zelfs een van de nieuwe aanwinsten van wereldberoemd technolabel Underground Resistance, dj Rolando, en Neerlands trots Estroe, konden hier geen verandering in brengen. Heel jammer, want de muziek was om van te smullen!


Tekst & foto's: Kirsten



Dance Valley, Awakenings, een vaste avond in de Mazzo, afsluiten na Sven Vath: langzaam maar zeker verovert dj Estroe Nederland met haar strakke mixstijl en compromisloze techno. Op schijnbaar zeer nuchtere wijze weet zij gedurende haar set de ene na de andere mooie, diepe techno-plaat uit haar platentas te toveren. Na ongeveer een uur staat al vast dat het voor Rolando lastig zal worden om dit niveau te overtreffen. Off Corso is weliswaar slechts voor de helft gevuld, maar degenen die er zijn, staan al snel vooraan om deze indrukwekkende set mee te maken.



In 2002 was het een van de meest gedraaide platen, maar ook in 2003 was hij nog veelvuldig te horen: de megahit van dj Rolando aka The Aztec Mystic, 'Knights of the Jaguar'. Een van de kenmerken van een echte megahit is dan ook dat de vaak wat goedkoop aandoende kopieen als paddestoelen uit de grond schieten. Een verschijnsel dat ook 'Knights of the Jaguar' tot vervelens toe teweeg heeft gebracht. Al met al gaat er natuurlijk niets boven het origineel. Rolando is wat het scoren van hits betreft geen eendagsvlieg. Nadat zijn Los Hermanos-productie 'Quetzal' dit jaar de dansvloeren veroverde, is het momenteel zijn nieuwe plaat 'Aguila' die het hoogtepunt vormt van elke technoset. Leuk detail: met name de remix van de Nederlander Orlande Voorn doet het erg goed op de dansvloer.



Dj Rolando zet een goede set neer met niet veel voor de hand liggende platen. Ondanks zijn goede voorkomen, weet hij het niveau van Estroe niet te overtreffen. Maar de Off Corso loopt tijdens zijn set langzaam aan leeg, dus erg zijn best doet de Amerikaan na verloop van tijd niet meer. Rolando kan veel meer, dat bewees hij een aantal weken geleden tijdens Pay & Go Groove city in Brussel. Hopelijk wordt hij binnenkort nog een keer geboekt, maar dan op een wat gunstiger moment in het jaar.

Underground Resistance

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws