Jingle Balls @ Nighttown - R'dam, 26 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports


Tresor spirit in de Basement


Afgelopen vrijdag, tweede kerstdag, was het aanbod van feesten ontzettend groot. In Rotterdam alleen al hadden alle grote clubs hun deuren geopend voor een speciale clubavond. Het sterkste programma had Nighttown met een aanbod van veel internationale gasten, dit over drie zalen georganiseerd door Strictly Techno, Booty en De Lachende Paus.

Tekst: Iddo
Foto's: Remko


De Nighttown Basement is een ideale locatie voor technofeesten. Ondanks dat vinden ze toch sporadisch plaats. Reactor deed een poging, maar na de tegenvallende opkomst, is ze alweer van het toneel verdwenen. Maar vanaf nu is alles anders: Strictly Techno en Sound Architecture gaan afzonderlijk van elkaar technoavonden in de Basement organiseren.


Bas Mooy

Als eerste was vrijdag Strictly Techno aan de beurt om tijdens Jingle Balls de kelder op zijn kop te zetten. Bas Mooy is bij binnenkomst al flink aan het knallen met verscheidene Zweedse technoplaten. Dit is techno met ballen.
Na het avontuur van Bas Mooy is het tijd voor het duo Perry en Michel. De twee heren voelen elkaar goed aan. Zodoende horen we fraaie mixen en mooie platen voorbij komen. Perry houdt het tempo hoog. Op dit moment is het tijd voor de laser. De groene kleuren stralen door de volgepakte Basement. Een hoogtepunt uit deze set is het onverwachte optreden van Miss Monica. Door het mixen van drie platen laat ze horen weer helemaal terug te zijn.


Perry

In de grote zaal zijn het vanavond voornamelijk grote namen uit de electrowereld die voor de muziek zorgen. Namen als Bangkok Impakt en The Hacker zouden normaal voor volle uitbundige zalen moeten zorgen, maar het publiek kiest voornamelijk voor de kelder. Ondanks de halfvolle zaal laten deze dj's en live-artiesten een goeie mix van oude electro tot stevigere electro horen.


Michel

In de basement is het tijd voor Anthony Child a.k.a. Surgeon. Zonder een blik in de ruimte te werpen, begint hij aan zijn twee uur durende optreden. Net zoals tijdens de laatste editie van Integrate gaat hij te werk met alleen een laptop en een mobiel mengpaneeltje. Ontzettend leuk deze vooruitstrevende technieken, maar arbeidsintensief is het niet, aangezien alles voorgeprogrammeerd staat en er zelfs een koptelefoon ontbreekt. Surgeon is alleen aanwezig voor de bediening van de schuiven.

Maar dat wil niet zeggen dat hij zijn magie verloren is, want we horen de meest fantastische platen. Naast het recente werk veel klassiekers. Hoogtepunt is het horen van "Radio Babylon" van Meat Beat Manifesto. Surgeon draait dit in de mix met rauwe technobeats. Twee uur lang is de Basement gevuld met een dansende menigte dat geniet van een geweldig optreden. In combinatie met de laser lijkt het verdacht veel op de kelder van de Berlijnse club Tresor.


The Hacker

In het Theater hangt er vanavond een gezellige huiskamersfeer met aparte optredens, aangeboden door De Lachende Paus. Een zoete walm van wierook komt je al tegemoet als je door de gang richting het theater loopt. Binnen zijn het voornamelijk optredens van bijvoorbeeld bijna blote vrouwen met fluoriserende bodypaints die langzaam op de rustige muziek meebewegen. Rustig zitten, beetje chillen en kijken is dan ook waar het hier om draait.


Surgeon

We kunnen na vanavond concluderen dat de techno thuis hoort in de Nighttown Basement. Zeker wanneer de juiste middelen er zijn zoals een laser en de betere dj's. Jammer genoeg trok deze avond alleen niet genoeg mensen om naast de basement ook de grote zaal te vullen. Het aanbod van dj's loog er in elk geval niet om, waarbij absoluut voor een vooruitstrevende en gedurfde line-up was gekozen.

De volgende datum van Strictly Techno is nog niet bekend. Wel weten we dat 23 januari de eerste editie van Sound Architecture is met residents Joris Voorn en Estroe, en de Zwitserse gast Deetron die met "Miss Suave" een spraakmakende release op Intec uit heeft.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws