LTJ Bukem & MC Conrad @ Off-Corso - R'dam, 5 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Subtronics blaast drum & bass nieuw leven in




De Sint bracht dit jaar vele mooie feesten op 5 december. 1 daarvan was Subtronics in de Rotterdamse Off Corso. Dit drum&bass concept van Sound Architecture organiseerde voor de tweede keer dit jaar een editie van Progression Sessions.

Tekst: Statis102
Foto's: Stasis101







Voor 23:00 had zich buiten Off-Corso al een schare fans verzameld. Deze eerste bezoekers wilden niets van het feest missen. Toen om elf uur de deuren open gingen stond er al een flinke rij, die binnen korte tijd zou toenemen. Bij binnenkomst werden we opgewarmd door de broken beats van Cedar & Vincent. Aan Subtronics-resident MSC de eer de grote zaal op te warmen voor LTJ Bukem.


MSC draaide een sterke set. Tegen 02:00 was het moment, waar alle aanwezigen op hadden gewacht, eindelijk aangebroken: de muziek werd stilgezet en MC Conrad kondigde LTJ Bukem aan. Dit resulteerde in een oorverdovend gejuich. Het feest kon beginnen. Bukem draaide een iets andere set dan tijdens het filmfestival in januari. De liquid funk plaatjes hadden de overhand, wat resulteerde in een uitzinnige sfeer op de dansvloer. Werkelijk overal werd er gedanst. De 'vibe' die deze avond in Off-Corso hing, maken we daar de laatste tijd te weinig mee.







Conrad had zijn effectenmachine in London achtergelaten. Veel mensen ervaarden dit als positief. Zijn teksten waren nu scherper. Hij pompte daarmee de sfeer perfect op. Op hetzelfde moment had een aantal liefhebbers zich in de lounge verzameld en was getuige van een geweldige set van Cedar en Vincent. Zij werden een uur lang bijgestaan door de MC van Nookie: Five Alive. Nookie kreeg een uitgelaten publiek voor zijn neus. Hij schroefde het tempo op en sloot de avond in stijl af.


Subtronics heeft voor een waardige opvolger op de Filmfestivaleditie gezorgd. Muziek en sfeer waren groots. Bukem en Conrad hielden ter plekke zelfs een signeersessie op de gratis te verkrijgen Nu Sounds CD van Good Looking. Wie deze avond heeft gemist, krijgt op vrijdag 20 februari 2004 een herkansing. Dan organiseert Subtronics dan de Belgische editie van Progression Session in Cafe d'Anvers. De set van LTJ Bukem & MC Conrad van 5 december wordt in aanloop naar 20 februari uitgezonden op de radiozender Studio Brussel.







Subtronics presenteert Progression Session
Locatie: Cafe d'Anvers, Verversrui 15, 2000 Antwerpen
Line-up: LTJ Bukem & MC Conrad, Future Engineers & MC Deeizm, Brekbit, MSC & D Virus
Tickets: 12 euro, te koop vanaf eind december, verkrijgbaar bij de bekende verkooppunten in Belgie en Nederland of via Voorverkoop

Interview LTJ Bukem & MC Conrad
Good Looking Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws