Opening Woo Circle @ Jimmy Woo - A'dam, 7 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

101 kanonschoten voor Jimmy Woo


Zondag 7 december werd om 17:01 het kind van Prinses Maxima en Prins Willem Alexander geboren. Al maanden werd er in de media heftig gespeculeerd: wanneer zou het kind komen? Zou het tweeling worden? Hoe zou het kind gaan heten? En op die zonovergoten dag in december werd het lange wachten dan eindelijk beloond: Maxima was bevallen van een dochter. De naam van het kind wilde de kersverse vader nog niet bekendmaken tegenover de massaal uitgerukte pers. Wel gaf de trotse Kroonprins te kennen dat hij en zijn vrouw "gelukkig en dankbaar" waren.

Tekst:Roelf Jan

Dezelfde dag vond in Amsterdam ook een blijde geboorte plaats. Na maanden van geruchten, hooggespannen verwachtingen en veel onduidelijkheden zag hij op zondag 7 december dan eindelijk het levenslicht. Zijn naam werd wel direct bekendgemaakt: Jimmy Woo. In plaats van beschuit met oranje muisjes werd dit gevierd met champagne, en in plaats van 101 kanonschoten knalde er de hele avond de meest uiteenlopende muziek uit de boxen van een club die het toch ietwat ingedutte uitgaansleven van Amsterdam een nieuwe impuls moet geven.


De Jimmy Woo is een club met internationale allure en is met geen enkele andere club in Nederland te vergelijken. De begane grond is een sterk oosters ingerichte lounge, die ruim maar toch intiem is. Met enige verbeeldingskracht waan je je in een paleis van een Chinese opiumhandelaar in het begin van de negentiende eeuw. Daal je de trap af dan kom je in de club. En wat voor een club! Deze ruimte laat er geen enkele twijfel over bestaan waar het in een club om hoort te gaan: dansen. Stilstaan is simpelweg geen optie als de muziek uit een geluidssysteem komt zoals de Jimmy Woo heeft. Het geluid is werkelijk loep- maar dan ook loepzuiver, waardoor het niet eens extreem hard hoeft te staan om de gehele ruimte te vullen met de muziek. Maar wat nog directer in het oog springt bij het betreden van de club is het licht. Over het hele plafond zijn enkele duizenden kleine lampjes geplaatst die een overweldigend effect hebben als ze gelijktijdig aan of uit gaan. Hierdoor lijkt het of je direct in de clip van Justin Timberlake's "Rock your body" bent gestapt.


Op zondagavond staat de Jimmy Woo in het teken van de "Woo Circle" en is de vaste dj Cassie 6. Het behoeft inmiddels geen uitleg meer dat een avond met Cassie 6 garant staat voor een avond pure kwaliteitsmuziek. Dit bewijst hij ook op dit openingsfeest. Getooid met een speciaal voor de gelegenheid nieuw aangeschaft hoofddekesel draait hij de meest uiteenlopende platen en bewijst eens te meer dat hij onmogelijk in een hokje te plaatsen valt. Hiphop van Public Enemy, LL Cool J en "Diggady" DAS EFX, broken beats, Braziliaanse salsa ritmes, en warme garage. Een van de mooiste platen die gedraaid werd was Mondo Grosso's "Vibe PM", een vergeten klassieker die het verdient om veel vaker op een draaitafel terecht te komen. De dansvloer van de afgeladen volle Jimmy Woo vond alles prachtig, handen gingen in de lucht, voeten gingen van de vloer, en het tijdloze anthem "Star Suite" werd uit volle borst meegezongen.


Was er dan niets te zeuren? Ja, natuurlijk wel. De speciale gast dj, de resident van de befaamde New Yorkse club Shelter Timmy Regisford, had zijn trein vanuit Parijs gemist, en was dus niet van de partij. Erg jammer, want de liefhebbers hadden zich er erg op verheugd om deze legendarische house veteraan te horen draaien. Maar kon het de pret werkelijk drukken? Nee, want wat overheerste was het enthousiasme en de blijdschap dat Amsterdam er weer een prachtige nieuwe club bij heeft, waar goede muziek en dito geluid centraal staan, en wat in alles de potentie heeft om uit te groeien tot DE nieuwe hotspot van de hoofdstad. Amsterdam is "gelukkig en dankbaar"...

Woo Circle
Pre-party Woo Circle

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws