Impulz @ Brabanthallen - Den Bosch, 6 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

DJ Protheus blinkt uit in de Brabanthallen


Het is bijna het einde van het jaar. Sinterklaas is het land gelukkig al weer uit, de kerst staat voor de deur, maar voor het zover is, is het eerst nog tijd voor Impulz. Na de eerste editie begin dit jaar, en het zeer succesvolle Impulz Outdoor is het nu tijd voor de laatste Impulz van dit jaar. Met een indrukwekkende line-up zou dit weer een topfeest moeten worden.

Tekst & foto's: RJ


Bij binnenkomst tegen tien uur werd Rossi net afgelost door BK in de HardHouse Arena. Velen hadden zich verbaasd over het vroege tijdstip waarop BK geprogrammeerd stond. Ondanks dat BK zich duidelijk stond in te houden gaf deze man een heerlijke set ten gehore. De aankleding van de HardHouse Arena zag er prima uit. Midden in de zaal het grote memberdeck, aan het plafond talloze lampen en lasers en op het podium achter de DJ booth een soort grote foetus.



Om elf uur zou Orb voorman Alex Paterson echter beginnen aan een drie uurs set in de Chill Out, tijd voor een wandeling dus. Na enige tijd rondstruinen door alle zalen bleek dat de Chill Out nergens te vinden was. Deze zaal bleek geschrapt te zijn. Erg jammer dat dit niet even gecommuniceerd werd door UDC. Dan maar ons eigen programma aanpassen en eens in de Kremlinzaal kijken. Hier was het duo Gabriel & Dresden bezig. Deze zaal was voornamelijk erg donker. Achter de dj's bevond zich een groot videoscherm waarop de vj zijn kunsten liet zien. Verder was deze zaal aangekleed met diverse banners met het welbekende Kremlin logo.



Terug naar de HardHouse waar inmiddels Ed Real achter de draaitafels had plaatsgenomen. Deze engelse dj, die net als BK uitkomt voor het befaamde Nukleuz label, had er duidelijk zin in. De snelle beats van de typische UK HardHouse werden door het aanwezige publiek zeer op prijs gesteld. MC in de HardHouse Arena was Rob da Silva. Deze man voelt het publiek goed aan en weet duidelijk wanneer hij wat kan zeggen, en vooral wanneer hij zijn mond moet houden. Helemaal top.


Voor het eerst op Impulz was er dit keer ook een HardStyle arena. UDC springt duidelijk in op deze steeds groter wordende stroming. Voor de techno liefhebbers was dit waarschijnlijk minder daar de techno nu was weggestopt in een kleinere zaal tussen de HardHouse en HardStyle in. De HardStyle zaal was dan ook de grootste van alle zalen en tevens het drukst bezocht. Hier was het echt barstensvol en snikheet. Dit podium was vergelijkbaar met het podium op HQ XL. Talloze monitoren sierden het podium, met naast het podium twee inmense Buddha's. Bovenop het podium strooide Super Marco May zijn denderende beats uit over het publiek. Mede door het afzeggen van Yoji Biomehanika en wat andere verschuivingen was Fausto geboekt in de HardStyle zaal. Na de beukende set van Super Marco May was het dan de beurt aan Fausto. Met een speciaal voor deze avond gemaakt intro nam hij de zaal spectaculair over.
Normaliter draait Fausto in de HardHouse arena, maar ook in de HardStyle weet hij duidelijk zijn mannetje te staan.



Via de Techno zaal waar het podium gesierd werd door twee grote octopussen toch maar weer terug naar het hardhouse gebeuren. Hier was inmiddels de welbekende sound van JP te horen, die even later werd afgelost door de Duitse hardtrance van Scot Project. Na deze heren was het tijd voor DJ Proteus. Deze finse dj doet nog het meest denken aan de heren van Lab 4. Getooid met een hanekam en in blote bast neemt deze man plaats achter de draaitafels. En wat een set draaide Proteus. Pompende, beukende, snoeiharde UK hardhouse. Deze man moet absoluut vaker in Nederland worden geboekt!



Door alle organisatorische wijzigingen stond Dana gepland als afsluiter in de hardhouse zaal. Hopende dat Dana dan ook hardhouse zou gaan draaien, werd al snel duidelijk dat dit niet zou gaan gebeuren. Dana liet gewoon de inmiddels overbekende Dana hardstyle sound horen. Voor mij in elk geval reden genoeg om huiswaarts te gaan met de geweldige set van Proteus in het achterhoofd.


Al met al wederom een zeer geslaagde versie van Impulz, met name voor de hardhouse en hardstyle liefhebbers. Toch enkele punten van kritiek voor UDC. De timetables die normaal bij binnenkomst worden uitgereikt ontbraken. In plaats daarvan hingen deze in de gangen verspreid. Verder was het schrappen van de Chill Out voor sommigen een flinke teleurstelling. Ondanks deze puntjes was toch het merendeel van het publiek tevreden. De sfeer was absoluut goed!

UDC

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws