LoveBoat 2.0 @ Ocean Diva, A'dam - 6 dec

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

De LoveBoat Rocks!




Sinds vorige maand is de Loveboat weer present in Amsterdam. Na een pauze van een paar maanden is het concept geheel vernieuwd. Er is gekozen voor een grotere en superluxe boot, de Ocean Diva. Ook zijn er twee nieuwe residents aangetrokken, Erick E en Roog, het koppel dat ook maandelijks de More op z'n kop zet.

Foto's en tekst:Flexy Frank






De ene stoomboot was nog niet uit het land verdwenen of de volgende boot was alweer aangemeerd. Bij de Passenger Terminal lag immers de boot der liefde klaar voor vertrek. Het uitverkochte feest stond deze keer in het teken van de hardrock: Headbangers Ball was het thema. Veel mensen uit het gemeleerde publiek hadden zich keurig aan de dresscode gehouden. Veel zweetbandjes, spikey armbanden en riemen, en versleten shirts met prints van vergane rockidolen. De gemiddelde leeftijd blijkt dan ook redelijk hoog te liggen, zo rond de 27 jaar.





Bij binnenkomst rond 23.30 uur op het 'upperdeck' worden we verwelkomd door de vrolijke tunes van de Polly Woc Drive-inn show. In de grote zaal staat Xavier Perec te draaien, een van de drijvende krachten achter de voormalige RoXY. Hij begint erg rustig, maar de boot is dan ook nog grotendeels leeg. Tijd om munten voor een drankje te gaan halen. Voor 2 euro krijg je een grote vaas pils, of een lekker glaasje rose. Goed te betalen dus in vergelijking met vele andere 'hippe' Amsterdamse horecagelegenheden.





De enorme speakers aan weerszijden van de dj Booth beloven veel goeds. Als Roog begint met z'n set kiest het schip het ruime sop. Nu blijkt dat Funktion One zijn naam hoog houdt. Daarnaast is het geluid erg zuiver en staat op een goed volumeniveau. De boot, die twee maal zo groot is dan de 'oude' Loveboat, is goed gevuld, en de sfeer opperbest. Danseressen in ruige outfits, een enorme opblaasgitaar en andere rockaankleding maken het geheel compleet. Als dan ook nog de White Stripes worden gedraaid is het Headbangers Ball compleet!







Ook op het upperdeck is de sfeer erg goed. Hier worden classics als Billy Jean en Robin S. vakkundig aan elkaar gesmeed. Tevens is hier de mogelijkheid om buiten een luchtje te kunnen scheppen, terwijl de skyline van Amsterdam by night voorbij glijdt. Beneden neemt Erick E ondertussen de decks over. Ook hij is gekleed als een ware rockstar en weet het publiek goed gaande te houden. Platen als Rune - Calabria slaan nog steeds erg goed aan en de partypeople krijgen er dan ook geen genoeg van. Dat blijkt wel als we op ons horloge kijken als de klanken van de laatste plaat wegsterven... het is bijna kwart voor zes terwijl het feest officieel om vijf uur zou eindigen.

Loveboat 2

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws