MDH1 cd release Party @ Las Palmas - R'dam, 7 nov

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

Trust The DJ: Trust Michel de Hey


Afgelopen zomer was Michel de Hey op bijna elk groot festival te vinden. Zoals de meeste van jullie weten, zit hij sinds begin dit jaar bij het boekingskantoor van o.a. Carl Cox. Ook kwam hij nog niet zolang geleden met zijn nieuwe Engelse label HEY Records op de proppen. En naast dat dj-en, produceren en het runnen van meerdere platenlabels, heeft hij zijn eigen radioshow op ID&T Radio, waarin regelmatig bekende gasten te horen zijn.

Tekst: Swan
Foto's: Kirsten

Wat een lange introductie, denken jullie misschien? Wat ik eigenlijk wil vertellen is: het gaat goed met Michel de Hey! En dat zal dan ook de reden geweest zijn dat nog niet zo lang geleden het wereldwijd gerespecteerde label Trust The Dj aan Michel de Hey vroeg een nieuw mixalbum samen te stellen. Niet zo verwonderlijk, want deze dj is tegenwoordig geen kleintje meer te noemen. Hij heeft de laatste jaren internationaal een hoop aanzien verworven. Het management van Trust The DJ vond het dus tijd om hem te voegen in het rijtje met o.a. Billy Nasty, Kevin Saunderson en Mistress Barbara. Zij brachten allemaal verschillende mixalbums op dit label uit. Vrijdagavond mocht Michel de Heij in Las Palmas dan officieel zijn nieuwe mixalbum aan het publiek presenteren. Gast-dj's deze avond waren Jay Samuel, Gerd en Pathless. MC Marxman mocht de dj's vocaal ondersteunen.
Dat de meeste bezoekers voor de Michel de Hey zijn gekomen, is wel duidelijk. Buitengewoon treurig is namelijk het kleine aantal bezoekers in het Go-Play Cafe. De muziek was dan ook wel een stuk rustgevender dan die in de grote zaal, maar toch blijft het jammer! Misschien komen deze mannen beter tot hun recht op een wat 'rustiger' avondje, waar mensen echt van de muziek genieten en niet alleen het zaaltje opzoeken om rustig een blowtje te kunnen draaien. Gelukkig waagt een enkeling zich toch nog op de dansvloer.Aan de set van Michel de Hey was niet te merken dat hij voor het eerst Las Palmas aandoet. Glimlachend en wel stond hij zichtbaar te genieten. Dat de mensen het leuk vonden, bleek wel weer, in een 4-uursset kun je namelijk een hoop doen en hij zorgde dan ook voor meerdere hoogtepunten. Dit bereikte hij door af en toe eens gas terug te nemen om daarna weer alle remmen los te laten. Resultaat: een feestende Las Palmas! De vocale ondersteuning van MC Marxman was aanwezig, maar kwam eerlijk gezegd niet veel verder dan het noemen van de DJ. En dit hebben we hem wel eens anders horen doen...MdH-01 releaseparty-facts:
Opvallend: dat Las Palmas tot klokslag 5 uur nog goed gevuld was.
Hoogtepunt: ja, in de set van de Hey waren er zeker meerdere aanwezig!
Dieptepunt: dat Gerd en Pathless voor een bijna leeg go-play cafe stonden.
Garderobe: vriendelijke dames, zelfs om 5 uur nog.
Toiletten: die zijn er zat in Las Palmas.
Drankprijs: bier 2 euro; sterke drank uhhhh...? Was wel lekker.
Decors/entertainment: bij binnenkomst was het erg licht in de grote zaal te noemen, verder prima visuals.
Eindoordeel: een goed begin van het weekend.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws